Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nederland - помощник
Здравейте! Искам да попитам дали някой използва капково напояване за туи. Мисля между моите туички (източна туя), които са засадени шахматно на 2 реда, да пусна маркуч за капково напояване...Тук въпросът ми е - 1.имат ли значение дебелината на маркуча и отворите за напояване; 2. От значение ли е наклонът на терена; 3. маркучът целогодишен ли е, т.е. трябва ли да се прибира преди зимата;
Засега съм се спрял на такъв вариант http://agrocomers.com/site/index.php?do ... w&view=322 , но чакам мнения и препоръки.
Благодаря ви предварително!
Градинар - специалист
nederland написа:
Искам да попитам дали някой използва капково напояване за туи.
Да :-)
nederland написа:
1.имат ли значение дебелината на маркуча и отворите за напояване
Щом има различни дебелини и отвори, би трябвало да има значение. Не мисля че е съществено! Регулираш с време и налягане.
nederland написа:
2. От значение ли е наклонът на терена
Разбира се. Ако е голям.
nederland написа:
3. маркучът целогодишен ли е, т.е. трябва ли да се прибира преди зимата
Ако ви дразни, зимата може да го махате. По принцип трябва да издържа. Попитайте този който ви дава гаранцията.
nederland написа:
Благодаря ви предварително!
Успех!
nederland - помощник
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Сега по-конкретно - туите са ми на две нива в двора, идеята ми е чрез въпросния уред, линка към който съм посочил в първия ми пост, да водоподавам към двете нива, като той ще се намира долу-горе по средата. Към характеристиката обаче е казано, че маркучът е за терени с денивилация по-малка от 3 градуса, а моята от 1-во към 2-ро ниво е по-голяма. Това какъв проблем може да бъде?
Градинар - специалист
nederland написа:
...Към характеристиката обаче е казано, че маркучът е за терени с денивилация по-малка от 3 градуса, а моята от 1-во към 2-ро ниво е по-голяма. Това какъв проблем може да бъде?
Попитайте този, който ви дава гаранцията.
nederland - помощник
Моля, някой ако е правил капково напояване на туи да се включи в темата - ще се радвам и на няколко снимчици!
cecovili - напреднал
На долното ниво сложи извод за капково с кран, с него намали дебита за капковия маркуч на долното ниво. Наблюдавай дали се полива равномерно и ако се наложи увеличи или намали дебита с крана. Ето и една статия със съвети за изграждане на поливна система - http://ecodesign.bg/2010/02/kak-se-izgr ... a-sistema/

Тема "Капково напояване на туи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: