Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nederland - помощник
Здравейте!
Не знам дали вече е коментирана тази тема, но все пак искам да попитам кой от двата варианта ви се струва по-удачен. Имам предвид, че и двата си имат своите плюсове и минуси. Например подръжката на естествената трева е много по-нетрудоемка и пестелива от гледна точка на поливането. От друга страна все има някои плевели, които развалят общата картина. Райграсът пък изглежда много добре, но изисква и много грижи.
Моля, споделете мнения и опит!
Благодаря! :weedman:
Градинар - специалист
Кой каквото го влече :-)

Въпроса, по-скоро би трябвало да е: поляна или тревен килим
nederland - помощник
Да де, но и естествената трева чрез многократно окосяване става като килим, не мислите ли?
Градинар - специалист
nederland написа:
Да де, но и естествената трева чрез многократно окосяване става като килим, не мислите ли?
Не! Ще се получи многократно косена поляна :-)
Има друго нещо. Повечето хора, при направата на тревния килим, постигат същия резултат.
Особено тези, които наричат тревният килим "райграс"
:weedman:
Stefan2000 - специалист
Ами да се включа и аз в темата със сходно питане.
Иска ми се малко да облагородя двора, в смисъл че в момента е на могили и неравности, изкуствено натрупвани от предишни собственици. Площа е около 150 -200кв.м. Идеята ми е да разхвърлям бабуните в по-ниските места, така че да стане горе-долу равно. Естестествено ми се иска, след това тези площи да станат зелени. Сега съществуващата зелена покривка е почти невъзможно да се извади като чим. А има и някаква площ засадена с люцерна. Какво бихте ме посъветвали?
Аз го виждам по скоро като полянка, която ще се коси от време на време, а не да се гони някакъв перфекционизъм като на голф игрище :?
nederland - помощник
Според мен няма какво особено да правиш, след като го заравниш, естествената трева сама ще си изникне. Просто след това ще трябва да косиш по-редовно и тя ще се сгъсти достатъчно, че да се получи т.н. естествен зелен килим.
Stefan2000 - специалист
Притеснява ме, дали бурените няма да преобладават и да задушават всичко останало?
genkogenev - специалист
Ако я косиш/ливадата/ редовно няма да израснат тръни и високи бурени . Малката трева ги "задушава"

Тема "Естествена трева или райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: