Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
div0t0 - напреднал
Тъй като дойде време и аз да се мъча с райграса, започнах отзад напред. Въпроса ми е какъв електрически тример за трева да си закупя. Става въпрос за обща площ около 60-80кв/м. Имате ли впечатления от тези марки : BUDGET или RAIDER (ефтините марки).
Градинар - специалист
div0t0 написа:
дойде време и аз да се мъча .
Ако мъките ще са големи, по-добре зарежете тая работа.
shopluka - помощник
Всички вече избягват евтините тримери !/купи си ел.косачка и ще си решиш проблема,за 80м2 и най-евтината ще ти свърши работа/
div0t0 - напреднал
Градинар написа:
div0t0 написа:
дойде време и аз да се мъча .
Ако мъките ще са големи, по-добре зарежете тая работа.
Ха-ха-ха. Няма начин, жената нададе вой и звук :)!
div0t0 - напреднал
shopluka написа:
Всички вече избягват евтините тримери !/купи си ел.косачка и ще си решиш проблема,за 80м2 и най-евтината ще ти свърши работа/
След това и ел. косачка въпроса е , че имам бордюр около местото където ще съдя райграса и няма как с косачката да се справя само. A za ЕINHELL някакви впечатления?
ZMeyGorianin - майстор
Ха-ха-ха. Няма начин, жената нададе вой и звук !

Прати я да скуби трева по ъглите тогава!
stonesour - специалист
имам тример einhel - коси. 30-ина лева от практикер миналата година.
двора ми е 1.5 дка и го по ползвам по ъглите.

но, ако смяташ да косиш 80 квадрата с него - не си познал. ще се измъчиш, ще теглиш корди през пет минути, ще косиш n пъти по-бавно и накрая ще трябва да събираш тревата.

купи си малка ел. косачка + тример за ъглите (einhel върши работа).
valat111 - специалист
Имам опит с тример Бош, зелен. Купен преди 3 г. от Бриколаж за 60 пари. Доволен съм.
shopluka - помощник
div0t0 написа:
shopluka написа:
След това и ел. косачка въпроса е , че имам бордюр около местото където ще съдя райграса и няма как с косачката да се справя само. A za ЕINHELL някакви впечатления?
За ъглите и ножица за трева/7-8лв./ върши добра работа.За косачка ще трябва да отделиш около 100лв.,но ще те слуша доста години /за разлика от тримера ЕINHELL ако косиш с него 80м2/. :partyman:
cecovili - напреднал
Електрическите тримери не косят равномерно и се използват за косене около ръбове. Най добре да направиш ивица от филц до бордюра, това се използва широко по цял свят. Филца стои много добре и така освен, че ще отпадне косенето около бордюри ще имате и дренаж.
Така че си купи косачка и оптимизирай тревните площи за косене чрез поставяне на филц, окантване и окопаване.
Ето и още съвети за поддръжка на райграс и градински площи - http://ecodesign.bg/2010/01/poddrajka-na-gradini/

Тема "Какъв електрически тример за трева да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: