• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
l_m_b - помощник
Здравейте, градинари! :hallo:

Запалих се и аз по темата за градските зеленчуци. Имам си 4 корена домати на балкона! Закупих семенца от Praktiker, чери домати. Сортът, мисля, се казва Cherolla. Засадих ги в средата на Март, пикирах, разсаждах в кофички и ето докъде съм я докарал.

Изображение

Изображение

Засега изглежда добре. Въпросът ми е, как да ги подхранвам? Какъв тор да си набавя и дали въобще да си набавям, кога, как и с колко да ги третирам? За засаждане съм използвал готова почвена смес, дето продават в магазините. Твърдят, че ph~5.5-6.5, азот 0.08%, фосфор 0.04%, бла, бла...

Иначе ми е голям кеф да си ги гледкам и от там идва желението ми да се престарая! Пък и малкото синче се кефи :-D

Поздрави!
pipbel - майстор
l_m_b написа:
Въпросът ми е, как да ги подхранвам? Какъв тор да си набавя и дали въобще да си набавям, кога, как и с колко да ги третирам? За засаждане съм използвал готова почвена смес, дето продават в магазините. Твърдят, че ph~5.5-6.5, азот 0.08%, фосфор 0.04%, бла, бла...
Поздрави!
Добре дошъл

Смятам че това за градски условия ще ти свърши добра работа.
То и за селски си е ОК де. :)
Мисля че 1:1 смесено с торф за зеленчуци е добро съотношение.
Ама нека специалистите да кажат все пак.

http://www.bio-humus.com/index.php?page=biotor&number=3
l_m_b - помощник
Благодаря, колега! Ще почета за това, което си ми дал... Естествено, за 4 саксии домати едва ли ще "скокна" до Варненско от Шопско, ама ако видя тук нещо такова, ще си купя. Пък и догодина смятам да се поразвихря на село.

Има разни течни торове дето ги продават по "градските" магазини - практикер, бриколаж и т.н., близо до които живея. Чудя се, какви показантели да гледам.
Фло - специалист
l_m_b написа:

Има разни течни торове дето ги продават по "градските" магазини - практикер, бриколаж и т.н., близо до които живея. Чудя се, какви показантели да гледам.
Търси течен тор от кафяви морски водорасли! На пазара има испански немски и т.н.,пръскаш през 15 дена или откапваш на корена. Това е естествен продукт с повече от 50 микроелемента,които водораслото е извлякло от морето.Действа и като подхранване и като имуностимулатор.В резултат доматите не боледуват,устойчиви са на прегряване през лятото и вкуса е превъзходен.
pipbel - майстор
Фло, и от туй ли разбираш бе. :roll:
Чувал си или изпитано ?

Да взема да кажа на жената, ама да не ми набива канчето после, че почна напоследък да мърмори здраво че и се меся в нейната запазена територия (оранжерията)
Фло - специалист
pipbel написа:
Фло, и от туй ли разбираш бе. :roll:
Чувал си или изпитано ?

Да взема да кажа на жената, ама да не ми набива канчето после, че почна напоследък да мърмори здраво че и се меся в нейната запазена територия (оранжерията)
Изпитано е,при това без никаква друга тор! Течният екстракт от кафяви морски водорасли се използва главно в биоземеделието понеже не е химия и е естествен продукт ,добит по физичен начин.При доматите дава отлични резултати.
Сещам се да спомена и какво казва един от най-големите български специалисти по селекцията на доматите проф.Георгиев,че домата всъщност не е зеленчук ами е плод ,разновидност на ягодата.Трябва да сладък,нежен и да не хрупа.
l_m_b - помощник
:?:

А все пак - откъде може да се снабдя с такива торове /напр., кафявите водорасли/? Аз бях се спрял на нещо от този сорт, ползвам за цветята лактофол:

http://agrokick.com/laktofol-O-500

Поздрави!
Фло - специалист
l_m_b написа:
:?:

А все пак - откъде може да се снабдя с такива торове /напр., кафявите водорасли/? Аз бях се спрял на нещо от този сорт, ползвам за цветята лактофол:

http://agrokick.com/laktofol-O-500

Поздрави!
Тези домати няма ли да ги ползваш като храна,че да ги пръскаш с какво да е?
Виж тука:http://www.torove.com/products/product/rid/5/pid/27
Последна промяна от Фло на нед май 01, 2011 10:41 pm, променено общо 1 път.
sepultura - специалист
l_m_b написа:
Здравейте, градинари! :hallo:

Запалих се и аз по темата за градските зеленчуци. Имам си 4 корена домати на балкона! Закупих семенца от Praktiker, чери домати. Сортът, мисля, се казва Cherolla. Засадих ги в средата на Март, пикирах, разсаждах в кофички и ето докъде съм я докарал.

Изображение

Изображение

Засега изглежда добре. Въпросът ми е, как да ги подхранвам? Какъв тор да си набавя и дали въобще да си набавям, кога, как и с колко да ги третирам? За засаждане съм използвал готова почвена смес, дето продават в магазините. Твърдят, че ph~5.5-6.5, азот 0.08%, фосфор 0.04%, бла, бла...

Иначе ми е голям кеф да си ги гледкам и от там идва желението ми да се престарая! Пък и малкото синче се кефи :-D

Поздрави!

Това ми прилича на бонзай в в
аквариум :shock:

ПП:Аз като акам по двора-само се получава ей това Нену Чери
pipbel - майстор
sepultura написа:
ПП:Аз като акам по двора-само се получава ей това Нену Чери
Тя простотията по хората ходи...
  • 1
  • 2

Тема ""Градски" домати - подхранване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: