Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mirix - специалист
Здравейте колеги , понеже не можах да намеря нещо по конкретно тук някой с практически.
Нара го мислех за някакъв досаден храст и го сечах , но един приятел като го видя и се удиви. Имаше нарчета колкото череша и взеха да падат. Не бяха много като бройки и за съжаление след това измръзна. има ли нужда от подрязване и други дейности.
Мандарината вече е на 6 години и няма никакви цветове или плод , само пуска някаква лепкава слуз :) за съжаление и при нея нямам успех с плодородие :?
dobrev9111 - напреднал
Колега и аз отглеждам няколко мандаринени дръвчета от около година. За да започне да плододава твоето дръвче трябва да се присади от такова което вече е раждало.
EDI - майстор
Да, трябва присаждане.Това е принцип за по-южните плодове.На лимона също му трябва присаждане, на райската ябълка също.Дядо ми едно време такава му беше работата в един расадник в Ямбол и ашладисваше из цялата махала лимони, райски ябълки и други подобни.
mirix - специалист
Ха лошо значи 2 мандаринка трябва да садя или става за подложка на някакво наше дърво да се ашладиса. :?
EDI - майстор
За калем ти трябва питомна, за основа става и дивата.Трабва да си намериш някъде питомна и някой да ашладиса основата.
Bobivan - специалист
Мандарината не става за подложка!!
EDI - майстор
Това не го знаех.На лимон трябва да стане.
mirix - специалист
Ами ако срежа клончета от мандарината и после да ги ашладисам на тези места където съм подрязал. Тази ми я донесоха от Кения и беше висока около 10 см.
sparklet - напреднал
И аз имам мандарина даже две който съм си засяла от семки и сега вече са готови за ашладисване само трябва да си намеря калем :-D обаче нямам идея от къде :?: ако някой ми подскаже ще съм много благодарна :yawinkle:
EDI - майстор
Трябва да е от дърво, което дава плодове.

Тема "Мандарина , нар и особености при отглеждането им..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: