• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
domashen___maistor - напреднал
Здравейте !

Искам да ви попитам някой дали отглежда цитрусови растения и дали може да ми даде съвети как да отгледам моето :) Само че имам малък проблем незнам дали е лимон или мандарина. Така се получи защото бях скептично настроен и засадих и от двата плода семената на едно място и се получи това .... :lol:

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (64.82 KиБ) Видяна 3295 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (101.46 KиБ) Видяна 3295 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (81.58 KиБ) Видяна 3295 пъти
Последна промяна от domashen___maistor на чет юли 21, 2011 12:45 pm, променено общо 1 път.
ftubusa - специалист
За мен е мандарина. За гледането, иска слънце и вода като лятно време можеш спокойно да го вадиш на терасата или в градината.
ArturDent - Почти Безобиден
Ако се появят бодли - мандарина.
Ако няма лимон.
vasilzoin - напреднал
и Лимона има бодли.
те са 2 коренчета когато укрепне стеблото тогава мога ли да ги преместя ?
ако сега не се разбира еднозначно след месец пак ще сложа нови снимки . Гледам го на слънце през по-голямата част от деня , вода - вечер :)
MMIel - специалист
Семената твое производство ли са или са купени? Ако са твои имат ли някаква специална обработка от изкарването от плода до засяването?
не , нямат никаква обработка. Взех зимата плодове след това засадих семките просто на шега......
teon - специалист
Това ''нещо'' няма ли да иска ашладисване?
предполагам че ще иска за да може да даде по-рано плод , но незнам как става точно процедурата. Предполагам трябва да намеря и облагородено дръвче и после ще искам съвети и инструкции. Също така трябва и да определя какво точно е :) чакам да порастне малко и да кача нови снимки :)
bonevvv - специалист
Дръвчето е мандарина. Листата на лимона са по-меки, по-обли и по-големи. Гледам няколко такива мандаринки от няколко години вече. Ако искаш да дава плод, ще иска ашладисване. Иначе аз си го гледам и така, след години може и само да започне да дава плод. Моите наблюдения за поливането са, че лятото си иска повечко вода. Само че не се полива преди да е изсъхнала почвата от предното поливане, иначе може да му загният корените.

През лятото и през зимата можеш да го поорязваш малко за да му придадеш форма. Иначе за гледането, от края на пролетта до началото на есента е желателно да го гледаш на открито, на слънце. През останалото време вътре на светло място.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос към градинарите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: