• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Преди 5-6 години си купих мотофреза от Бриколажа. Сега ми се скъса ремъка на няколко парчета. Сглобих ги криво ляво мерихи премерих 1025. Взех един 13х1025 но се оказва малък. Не можах да намеря книжката да видя точния размер. На нея пише jardimeca 55lc, но не излиза сервизна книжка. Прилича на тази от картинката. Ако някой е сменял такъв или има сервизна книжка да погледне размера да свирка. :partyman:
Изображение

П.П. Сега го мерих с едно въже на машинката излиза 1000 :? Помагайте ако можете.
Stefan_62 - майстор
Виж буквите след цифрите за размера, там е разковничето /дали е външен, среден или вътрешен/. И аз имах проблем с ремъка на моята фреза докато открия точният размер /оригиналът беше 10Х1128/, но точно такъв размер няма в БГ. Накрая сложих 10Х1130 и въпреки това се наложи да увелича хода на обтягащата ролка, че дойде малко хлабъв, но реших поблема.
ivanovbg - майстор
Благодаря! Ще пробвам утре. Ако не ще се наложи да я натоваря и... в магазина :-D
nikolson - майстор
Мисля че някой, май Драгозов, беше казал, че имало магазин, не помня в Подуене или Левски, който имал всякакви ремъци, даже и най-изчанчените.
ivanovbg - майстор
Днес пробвах с 13х1040 и с 13х1063. Първия едвам се слага и си е почти обтегнат- направо си тръгва с паленето , а втория не може да се обтегне - буксува. Явно е 13х1050. Благодаря на всички отрзовали се.

:partyman:
miroki - майстор
Ремъка с работата нормално се разтяга. Новия трябва да е по-стегнат.
Ако си монтирал вече го разработи малко.
Или хич не става.
ivanovbg - майстор
Явно не знаеш принципа на работа на тази ремъчна предавка в случая. Ремъка играе ролята и на съединител.

:partyman:
miroki - майстор
Да и моята мисля е така. Гардения.
  • 1
  • 2

Тема "Ремък за мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: