• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sk4 - специалист
круша.дюла.ябълка.............
искам да си взема по 1,2 от 3-те
но се чудя от кои
Bobivan - специалист
Дюлята дава най добрия компот,крушовият е доста по слаб ,а от ябълки не става!!
BREAKER - специалист
Вземи си плод от който най-много ти харесва компота,аз пък обичам от сливи защото е и малко киселичък.Въпрос на вкус.
sanders - специалист
Още един глас за дюля. Отделно, че плода е твърд и като се консервира после е страхотен за ядене понеже омеква доста ;)
Кофтито на по-меките плодове е че стават на каша направо.
sspoko - специалист
Наистина е въпрос на вкус аз съм за такъв от ябълка, дюлята също не е лоша. Хубаво е ябълковия да се прави от от летните сортове ябълка, защото по рано озряват а зимните сортове трябва да престоят известно време преди консумация. Пробваи и от облагородените сортове джанки също стават супер.
Делян - специалист
Най ми харесва компот от кайсии. Само да не са обрани презрели и да не са преварени, че се кашват.
diaflin - специалист
Sk4 написа:
круша.дюла.ябълка.............
искам да си взема по 1,2 от 3-те
но се чудя от кои
Крушата и дюлята, но като цяло нито един от трите плодови компоти които си посочил, не е сред топ 3 според мен, а те са : ягода, кайсия, праскова ... разбира се ако си ги правил сам, за купешките е въпрос на късмет , но никога не са достатъчно сладки като домашните:)
Johny - майстор
Компот от кайсии много добър вариант е компот от сливи и попски круши заедно. Направо е страхотен.
Засади си различни дървета /макар че вече е малко късно/, за да имаш от пролетта до есента пресни плодове. Започваш от череши, кайсии, праскови и ранни ябълки, круши, сливи, пак ябълки и завършваш есента с дюли. А за компот според сезона и на пазара също има.
skrijo - специалист
На мен ми харесва компот от кайсия , праскова и череша :) .
Sk4 - специалист
понеже имам "лозе" /от грозде става също много хубаво :)
открих една много интересна комбинация (:
ефекта е забележителен, тези които бях почерпил/нито 1 не позна от какъв плод е компота :D сега е точно е времето за приготвяне му....... комбинацията е следната червено грозде/то е само за цвят май май/ и парченца от ябълка, също така може да сложите и дюля, но според мен най-добре се получава когато тя е в по-малко количество, и когато е по зелена...
  • 1
  • 2

Тема "Предложете сорт плодове за компот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: