• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ArturDent - Почти Безобиден
Ами това е! - "Сей земеделецо, сега му е времето."

Точно сега е момента за засаждане на овошките.
От два дена земята се размрази, температурите се вдигнаха доста, влага има много.
Тази събота и неделя, май ще е най-доброто време за засаждане на овошките. Е естествено който е пропуснал есента.
Ако се чака още ще почнат да се събуждат и тогава се хващат по-трудно. Да не говорим че търговците ще ги държат по-дълго по сергиите.

П.П. Мисля че и другата седмица ще става, но сега по-добре.
ЧефоС - специалист
ArturDent написа:
. Да не говорим че търговците ще ги държат по-дълго по сергиите.

.
Прав си само за времето.

Ако зависи лично от мен, всички търговци да се пенсионират на сергиите си. Защото са лъжци - нищо, което съм купил, не оправда закупеното. Затова вече залагам на собствено облагородяване.
forski - специалист
Най накрая дойде хубавото време,в петък слагам две овошки в градината,ябълка и слива :roll:
Миналата есен си засадих череша и орех но от тогава не са мръднали,като ги гледам не са исъхнали или нещо такова но нито пъпчица ни цвят ни нищо,това нормално ли е :?
has - напреднал
навремето на старата вила имах зарзала много хубава беше и затова съм решил да си засадя зарзала :? та въпроса ми е имали сортове :lol:
Геша - специалист
Знам, че това е чиста неграмотност, но все пак да попитам- днес отрязах две клонки от облагородена афъзка с намерение да ги присадя.Работата е там, че клонките са си все още с листа. Искам съвет-мога ли да се надявам на нещо, примерно да ги оставя в хладилник или утре да се опитам да ги присадя на спяща пъпка (мисля, че така се казваше) или изобщо по това време нямам никакъв шанс.
Стефко - специалист
Според мен нямаш никакъв шанс сега. На спяща пъпка се присажда в средата на август, а на калем през пролетта.
Геша - специалист
Стефко, благодаря,че все пак получих някакъв отговор! На пролет ще си купя за 10-ина-15лв. две готови, облагородени и работата ще се нареди. :wink:
boltik - специалист
Здравейте,да попитам на кое казвате„афъзка„?И още тука пуснаха вкоренено цариградско грозде.Корените са със пръста си.Има жълто и червано.За 20 лв.дръвчето.Ако имам възможност ще снимам.
Стефко - специалист
Геша написа:
Стефко, благодаря,че все пак получих някакъв отговор! На пролет ще си купя за 10-ина-15лв. две готови, облагородени и работата ще се нареди. :wink:
Ако купуваш каквото и да е, не купувай от битаците. В 99% от случаите поне при мен не е това, за което го продават. Дали съм карък, не знам. Факт! Купувай от овощарски институт.
Болтик, афъската е вид слива - едра, бяла, и много вкусна. Става и за яден, и за ракия. :lol:
Геша - специалист
Стефко,мога ли съвсем мъничко да те поправя? Афъзките у нас са два вида : жълта и червена. Мисля, характерното им е,че костилките им са доста по-малки в сравнение с размера на плода(сливите). А ракията наистина става супер! След малко ровене разбрах,че са доста повече (видовете).
Последна промяна от Геша на съб окт 15, 2011 1:59 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Сега е момента за овошките." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: