Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
Здравейте, от 2 месеца не е валяло, не трябва ли нещо да се полива макар и по-рядко, заради студа - примерно ягоди, малини и лози.
Новопосадените дървета само при саденето ли обилно се поливат или пак трябва? Мерси!
EDI - майстор
Лозите не ги закачай, спят си вече.Другите и на тях сигурно вече не им трябва вода, ама не съм сигурен за тях.
stiv1961 - майстор
Не съм виждал някой/или да е споделял/, че в края на ноември си е полял градината :? Новопосадените дървета ако са извън населеното място е добре да ги увиеш с найлон, че тази зима има много зайци :-D
efendi - специалист
относно овошките и лозите както и старите дървета,вода не им трябва вече. младите овошки и лозите,тези които са на редове (кордони) ги окопавам хубаво от страни, да се получи нещо като пирамида и лозичката или овошката да остане като връх на тази пирамидка от пръст, така ги запазвам от измръзване. желателно е също за овошките да се обвиват със слама или сено цялото стъбло над пирамидата и върху сламата найлон, така съм на 100% сигурен,че няма да измръзнат. относно ягодите ако са направени както трябва с найлон, то влага си има под найлона, не е нужно поливане,все пак идва зима. вече ако си сял нещо друго някакви зеленчуци под найлон това вече е друго.
ebahti - майстор
Поливай поливай.........ама с топла водичка от бойлеро......... :-D
batence81 - специалист
Как се слагат тези найлони за ягодите?
efendi - специалист
ами как...много лесно, по принцип когато се сеят самите ягоди. лехата или редът се трамбоват, поставя се найлона по дължината на редът , колкото ти в широк редът толкова трябва и да е и найлона, получава се дълга лента един вид,със съдило се пробива найлона и се прави дупка в пръста, слагаш коренчето поливаш и ти си човека. а сега след като си ги засял и зимата ги чака, освен да сложиш найлон след като си почистил редовете от "мустачките" на ягодите, махаш сухите листа и то стъбълцето си личи, само не знам как ще улучиш дупките на найлона, освен да мериш между всяко растение разстоянието и настрани постлан найлона и да правиш предварително дупките. то и аз така ги насях без найлон,че да видим какъв ще го ям,като ги зазимявам. дано съм ти помогнал. другото е ако не ти се занимава със найлона сега, да ги застелиш със слама,като килимче, друго не се сещам, това съм видял това ти споделям, но на пролет преди да започнат да се развиват листа трябва да сложиш найлон, за по лесно може и когато има малки листенца, ще ги виждаш по лесни и ще знаеш къде да направиш дупките.
efendi - специалист
ebahti написа:
Поливай поливай.........ама с топла водичка от бойлеро......... :-D

ееее ти пък със топла вода, със топла вода се полива друго по това време,само дето не е растение. а, относно поливане със топла вода........мой успешен експеримент със зеленчук,но както и да е!

Тема "Поливане на студено време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: