Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте,бях на екскурзия в Турция и си закупих два броя от разсадник - Араукария разнолистна или стайна ела (Araucaria heterophylla (Salisb.) Franco).

Изображение

Та въпросът ми е ,някой имал ли е успехи в аклиматизирането на това разстение и отглеждане на двора,засято в земята,като евентуално се покрива с найлон,като палмите през зимата ?
Elinka - специалист
steaven написа:
Здравейте,бях на екскурзия в Турция и си закупих два броя от разсадник - Араукария разнолистна или стайна ела (Araucaria heterophylla (Salisb.) Franco).

Изображение

Та въпросът ми е ,някой имал ли е успехи в аклиматизирането на това разстение и отглеждане на двора,засято в земята,като евентуално се покрива с найлон,като палмите през зимата ?
Няма шанс да расте на двора в БГ , дори с укрития. Това е африканска "порода". Иначе е много красива. Гледай си ги за сега в саксии, пък с това затопляне на времето може след време да става и за двора :)
ftubusa - специалист
Здравей, има и такива за нашите условия. Знам един разсадник където ги продават. Ако имаш интерес пиши. Поне ще можеш евентуално да сравниш дали твоята е такава.

Тема "Въпрос относно Араукария разнолистна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: