Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
yasoo - специалист
Здравейте,
Имам няколко въпросчета към вас и се надявам да ми помогнете.
Ако може някой да даде малко повече информация за Дървовидния Чемшир (Buxus Sempervirens Arboviscus)
Попаднах на него в сайта hrasti.com и ми стана доста любопитно. Обърнах нета и така и не намерих по подробна информация за съжаление.
Интересува ме най-вече дали вирее на сянка като обикновенния Чемшир и горе-долу колко расте на година?

Благодаря предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всъщност това е било обикновения чемшир едно време. :) Вирее на сянка и расте толкова бавно, че си заслужава да го засадиш и да го забравиш в сянката на нещо по-буйно. Внуците и правнуците ще се гордеят с теб.
Като купихем имота, чемширът стигаше до улука, като продадохме имота след 20 години, чемширът стигаше до улука.
yasoo - специалист
Нем тук си в грешка, не става дума за обикновенния чемшир който расте мноого бавно :) такива имам и аз в двора на по 40 години :P
Дървовидния е с по големи и издължени листа и достига 4-5 метра височина. Виждал съм на няколко места по дворове такъв и по прилича на дръвче от колкото на храст ;)
JORO - напреднал
В нета наистина няма почти никаква сериозна информация за чемшир - нито за обикновен, нито за дървовиден...
Търси със "самшит" по руските сайтове. Мога да ти кажа само, че вирее и на сянка!
Извинявам се, но ако ми позволиш ще използвам темата ти за помощ.
Имам 50 храста обикновен чемшир (първите от 2006 г.), но от тази пролет и проблем с около 10... съхнат отделни цели клончета, след това съседните..
Досега не съм намерил ясна информация каква е причината и с какво да ги лекувам.
Кучета няма в двора, ръсих с Би-58, Нуреле и Децис, по съвет на човека, от който купувам! Но ефект няма! Продължават да изсъхват!
Мвжду другото - за 3 години са пораснали с не по-малко от 10 см. във всички посоки (досега не съм ги оформял).
Stanislav Stefanov - специалист
Напиши в гугъл buxus kegels.
Мисля ,че този търсиш.
BanoTheWolf - специалист
Колегата мисля, че се интересува от това:

Изображение

Този чемшир е засаден през 1939г. мисля, а ние го отрязахме есента на 2009г. Огромен беше, а корените му се простираха в радиус от 3м. Отдалеч изглеждаше като слива :) Знам само, че е много жилаво и не се дава лесно. Някои листа, от годините ли не знам, съхнеха и окапваха.

Тема "Дървовиден Чемшир (Buxus Sempervirens Arboviscus)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: