Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
terziyski57 - помощник
Какъв сифон е подходящ за фонтан в градината,уважаеми съфорумци?Прекарах обратната вода,за съжаление наклона от дъното на фонтана е почти нулев,а когато отливах самия фонтан/от тъпата си глава/,не съм поставил сифон в най-ниската част на фонтана?И с какво свредло мога да пробия бетона,който е с дебелина на дъното около 35 мм,а на стената -80 мм?Благодаря ви предварително.
Градинар - специалист
Що е то фонтан?
И къде във фонтана има сифон?

Може би имате предвид басейна в който е разположен фонтана?
romanpm - майстор
Има диамантина с определен диаметър реже и арматурата , продават се /като тръба/ :)
v_tan - специалист
Казва се диамантена боркорона. В София можеш да вземеш под наем машина за пробиване с боркорони, но мисля че трябва да си закупиш боркороната с диаметъра, който ти трябва. Другия вариант е да викнеш фирма да свърши работата с такава машина, защото за една дупка да купуваш боркорона за 150лв...
Или с флекса с диамантен диск очертаваш къде искаш да къртиш и после с къртача. После слагаш сифон с армировка за хидроизолация и си готов.
terziyski57 - помощник
Благодаря на отзовалите се.Ще потърся поднаем, такава боркорона-става въпрос за еди отвор само.Хубав ден и успешна седмица на всички!Иначе фонтанчето ми е на двора и като няма оставен сифон на дъното,е много трдно за почистване.Още веднъж,благодаря ви!
inspo - майстор
Ай стига бе. Диамантени корони за 150лв и прочие.
Щом бетона ти е няколко сантиметра с един остър секач и чук ще го пробиеш за отрицателно време.
Очертаваш си отвора и действаш внимателно.
Така или иначе и с боркорона да пробиваш после пак трябва да подмазваш.
А ако къртиш внимателно може и да не си личи как е пробивано. Дали на ръка или с машина :-D
VLADO66 - майстор
Дъното на фонтана ти е тънко.Смятал ли си каква тежест има водата и ако не си го трамбовал отдолу как може да ти потъне/виждал съм такъв случай/.Според мен трябва да набиеш фусове в стените, нова лека армировка ,сифон и отливане да покрие сифона.

Тема "Фонтан в градината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: