Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Elinka - специалист
Правиме си колективна поръчка от тук http://www.ogrodkroton.pl/ Освен многото предложения за клематиси, декоративни храсти и луковици, моя приятелка ми обърна внимание , че предлагат и полските ремонтантни сортове малини - Promise / видях, че са я предлагали в БГ за 13 лв. корена/ , Polana , Polka и американска Raspberry Algonquin и някакъв сорт Malina Złota jesień. Цената за един корен без доставката е 1,60 лв.
Ако има желаещи за тези малини могат да се включат към поръчката. Доставка на растенията в края на март, началото на април.
Ето това намерих в интернет за малините : http://translate.google.bg/translate?hl ... md%3Dimvns http://translate.google.bg/translate?hl ... md%3Dimvns
http://translate.google.bg/translate?hl ... md%3Dimvns
Malina Polka - Ремонтантный сорт малины польской селекции. Созревает в начале 3-й декады августа, и успевает отплодоносить к заморозкам. Куст среднерослый - 1,5м, не разлогий, крепкие побеги, непрогибающийся под весом плодов. Стойкий к заболеваниям, зимостойкий. Ягоды средние и крупные (3,2-6,6г) насыщенного красного цвета, сладкого вкуса. Урожайность достаточно высокая. Дегустационная оценка - 4,5 балла.
Последна промяна от Elinka на нед фев 12, 2012 9:57 am, променено общо 1 път.
kabel96 - специалист
Пиши ми 15 корена.
stenmark - специалист
То има и други доста интересни неща.На мен много ми хареса това дърво с розовите цветове.Колко струва доставката.Мен лично ми възбуди интереса.Тук в България цените са толкова надути,като на всичко останало.
Elinka - специалист
kabel96 написа:
Пиши ми 15 корена.
15 корена от кой сорт?
Elinka - специалист
stenmark написа:
То има и други доста интересни неща.На мен много ми хареса това дърво с розовите цветове.Колко струва доставката.Мен лично ми възбуди интереса.Тук в България цените са толкова надути,като на всичко останало.
Кое дърво? Копирай му името.Иначе има много растения , които не намират тук и цените са им много добри. Доставката зависи от общото тегло на цялата поръчка и се разбира след като поръчаме и ни изпратят фактурата. Делиме разходите за доставка и банков превод на броя поръчани растения и пибавяме към цената на растението. Така получаваме крайната цена за 1 бр. поръчано растние с доставката.
stenmark - специалист
Дай конкретно за доставката цена на кой и къде ще се превеждат парите.Растенията са Японска бяла върба и Роза на Шарон.
Elinka - специалист
stenmark написа:
Дай конкретно за доставката цена на кой и къде ще се превеждат парите.Растенията са Японска бяла върба и Роза на Шарон.
Ако можех да давам конкретно цени за доставка при поръчките на растения от чужбина щях да си сложа ценоразпис и пари да изкарам от това. За съжаление не съм екстрасенс. Нямам представа какво е теглото на всяко растение, което е поръчано, за да кажа с какво тегло ще е общата поръчка. Условията при поръчка винаги са били такива - поръчваме, получаваме фактурата с цената на растенията + доставката до БГ и ако не ни изнася цената за доставка , не плащаме и прекратяваме поръчката. Но такова нещо нещо до сега не се е случвало. Цените за доставки никога не са били много като сума. А и знаеме, че всяко такова удовоствие се заплаща. Никой няма да ни ги достави безплатно.
Останалите условия са : при получаване на фактурата се изпраща на лични банкова сметка по която се събират парите и после този, който събира парите плаща по посочения начин от разсадника цялата сума. При заплащане на доставката се получава потвърждение от разсадника, че сумата е получена и пристъпват към изпращане на растенията. Поръчката се получава при един от участниците, който я разпределя и изпраща на останалите по Еконт, ако са от друг град , а местните идват на място и си взимат растенията.
an4eto - помощник
Здравейте,
и аз искам да се присъединя към поръчката за малинките.
Освен Malina Polka - 10 бр. и Malina Zlota jesien - 5 бр., мога ли да поръчам и други разстения (останах с впечатлението, че мога).?
Ако е възможно искам да поръчам и Clematis Multi Blue 1 бр., Clematis Gipsy Queen 1 бр. и Clematis Mrs N. Thompson 1 бр.
Elinka - специалист
an4eto написа:
Здравейте,
и аз искам да се присъединя към поръчката за малинките.
Освен Malina Polka - 10 бр. и Malina Zlota jesien - 5 бр., мога ли да поръчам и други разстения (останах с впечатлението, че мога).?
Ако е възможно искам да поръчам и Clematis Multi Blue 1 бр., Clematis Gipsy Queen 1 бр. и Clematis Mrs N. Thompson 1 бр.
Здравей! Нашата поръчка се състои основно от клематиси, хортензии, глицинии / вистерия / , магнолии и декоративни храсти и дървета. Не забелязахме малините, докато една приятелка , която търсеше точно тези сортове да си ги купи в БГ, не ни обърна внимание, че се продават в сайта. Така, че нямаш никакви проблеми освен малините да поръчаш и други растения.
itev - специалист
Аз отдавна съм хвърлил мерака на 20-на корена лавровишна, за да направя вечно зелен жив плет. Прегледах това което предлагат поляците и ми направи впечатление двойно по-високата цена - 8.4лв , при родните 4.2лв за корен до 50см
Сложи и транспорта и нещата стават дебели...

Питане към знаещите - знаете ли добър разсадник с лавровишни над 60см в околностите на София?

Тема "Възможност за поръчка на ремонтантни малини от Полша" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: