Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
chicho_mitko - специалист
Двора е на две нива. Една част (около 20 квадрата) е запълнена с кирпич от стара стопанска сграда. Мога ли напролет да засадя дръвче или друго насаждение. Моля ако някой е правил подобно упражнение да сподели! Става ли и кое е най-подходящо в случая.
novgradski - специалист
Дядо ми преди около 40 години го правеше от "жълта пръст" (или глина) и слама, а за измазване -"жълта пръст" и говежди л_ _ _а.
Не мисля че керпича е плодородна почва,но в края на краищата има и слама и говежди...,които би следвало да изгният с времето и да станат на хумос.
За дръвчето - вземи и изкопай 50х50х50 см и го напълни с тор и (примерно чернозем) и поливай.
Caxo - специалист
Колко е дълбок пласта кирпич ? Разкопай малко повече засади дръвчето и после запълни с хубава пръст.
ArturDent - Почти Безобиден
Доста успешно би засадил лози.
chicho_mitko - специалист
Благодаря за мненията. Ще го оставя за година да се разбие по-хубаво и тогава ще му мисля. Слоя кирпич не е малък - около метър е. А определено ще има слягане, та ще се добавя нормална пръст и вероятно оборски тор.
манихеин - специалист
За един метър слой не съм сигурен, но върху двадесетина сантиметра кирпич расте всичко. В едната част на двора имахме стара кирпичена ограда, която падна у нас, и за да не извозвам насам-натам пръстта, я разхвърлях наоколо (а и без това тази част на двора е по-ниска). Има проблем с окопаването, по-трудничко е, но иначе всичко си расте там. И още нещо - ако кирпичите са правени на полето, в пръстта има семена троскот - учудващо жизнени са! Половин век го нямат за нищо - още щом полях първия път и взе да се показва троскота. И вече няколко години не мога да го изчистя докрай от двора.
Nejdet - специалист
За пласт около 1 метър дълбочина от керпич, би трябвало да застелиш с оборска тор още сега.
Дебелината поне 30 см. Да има цяла зима да се просмуква надолу.
Керпича не е плодородна почва.

След година, две садиш какво ти душа сака :)
big_death - специалист
Пълзящ бръшлян от някоя гора.
hidrazin - майстор
Да, да бръшлян. После няма отърване от него.
:partyman:

Тема "Какво мога да засадя върху кирпич ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: