Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
milev5 - специалист
Направих си една много проста система за поливане на райграс и искам да я споделя, и ако има някой друг да добави по нещо.
Направих я от една PVC тръба,като разпробих отвори шахматно с рапид,за да може водата да не излиза на плътна струя а да се разпръсква от въртеливото движение.
Тръбата на клипа и снимките е случайна,за това е и с коляно.А края на тръбата съм я нагрял и слепил понеже нямах тапи.
Не ми дойде на акъла да направя отворите през една с по голям и по малък рапид,за да пръска на близо и надалече.

Изображение Изображение Изображение [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ksyouTY7mLE[/youtube]
hidrazin - майстор
Мога да добавя само едно - не стават така нещата. И да я надупчиш по друг начин пак
струите вода ще падат на едно и също място. Сори.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
milev5 поздравления за мерака =D> . Но един разпръсквач струва 15 лв, полива много по-добре и се мести и съхранява много по-лесно. Да не кажа, че от Кауфланд си купувах разпръсквачи, покриващи по 50 кв.м. за по 2,64 лв... Но това се случи веднъж преди 4 години. От тогава не съм попадал на такава промоция, но продължавам да се ослушвам.

Как си направил клипа? Камерата ли има някаква екстра за стабилизиране на картината? Изглежда сякаш със някаква стойка си го снимал.
milev5 - специалист
Немам 15лв а тръби бол :-D.Трябваше ми нещо просто,и що годе ефективно.Няма да правя идеален райграс,колкото да не изсъхне.

Камерата е фотоапарат NIKON D90.
bulhomes2 - майстор
Че щом имаш бол тръби - закопай ги в ливадата и ги остави за постоянно позване! Не открих подходяща снимка в нета
Изображение
peterdimov - специалист
Това дето си намерил е от сайта на Hunter.Ако ше изграждаш подземна поливна инсталация ти ги препоръчвам пред Rain Bird.
Градинар - специалист
Може да затапиш маркуча с едно пластмасово шише, което предварително си надупчил с игла за шиене... така си правих охладителна система в казармата :-)

Тема "Проста система за поливане на райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: