Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Водния режим е важен за правилното развитие на растенията.Най-често използваните методи са гравитачно,чрез дъждуване и капково.Моля,споделете опита си при различните системи и зеленчуци.
stiv1961 - майстор
В двора в момента имаме само домати, краставици, пипер и асми. Моето поливане е ,,маркучно" :-D
cybersas - специалист
stiv1961 написа:
В двора в момента имаме само домати, краставици, пипер и асми. Моето поливане е ,,маркучно" :-D
И при мен така, ама ми се появи върхово гниене по доматите - явно ме домързява отвреме на време да спазвам режима на поливките и сега обмислям капково.
iivanov - майстор
stiv1961 написа:
...Моето поливане е ,,маркучно" :-D
Стив,или си мислиш за Обзор :knuddel: ,или си преял с нещо от барбекюто.Много ти е постен коментара.Имаш ли,нямаш ли схема или поливаш,както те накацат?При мен е"маркучно подобрено"/с 2 маркуча/и поливам по схема.Доматите и пипера в началото през 10 дни,а сега през 7-8.Направих си експеримент с един пипер/всъщност го изоставих/и не съм го поливал от 3 седмици.Стана нисък,с добър завръз и без болести.Май вече трябва да се отчета и там.
Правя първи стъпки в капковото.Насадих малко зеле/300корена кьосе и 30 карфиол/и може би заради този вид поливане засега нямам загуби от попово прасе.Замислям се дали да не сложа инжектор за торове и препарати.Така ще се избегнат опасностите от листното им прилагане.
cybersas - специалист
Как през 7-8 дни ве?! Ти направо ме уби - ако не е през ден всичко почва да съхне тук (СФ поле)?!
stiv1961 - майстор
Аз толкова неща направих в двора/ басейн, кулинарен център, градинка с райграс/, че за домати и краставици не остана място. Я останаха 100-120 кв.м, я не :) Майка постоянно ми мърмори, че място за зеленчуци не оставих :) За какво капково, за какво гравитачно да мисля. Виж, при по- голям двор може човек да се замисли.
iivanov - майстор
При нас почвата е чернозем ипо татово време се гледаха мниго зеленчуци.Що студентски бригади се извървяха,пък що деца се заченаха в пипера... :-D
След поливката се прави разчупване на коричката.Многото вода е предпоставка за високи растения,слаба коренова система и малко цвят.
cybersas - специалист
Явно не е за градски момчета хе хе От 30 корена имам 4-5 чушки само - явно си прав - е, догодина ще опитам друго :) Само тиквичките ми вървят... Доматите с върхово гниене - краставици - ц - няколко корнишона и тва е. А и репички и моркови вървят - щот са под земята сигурно и няма какво да им направя хи хи
iivanov - майстор
Дай снимка на върховото гниене.А краставици,тиквички и всякакви кореноплоди обичат много вода.
cybersas - специалист
iivanov написа:
Дай снимка на върховото гниене.А краставици,тиквички и всякакви кореноплоди обичат много вода.
Е няма как сега да снимам, че съм на работа, но е ясно че е върхово гниене - зелен домат с кафяво петно отдолу - плодовете зреят преждевременно - малки са още, но се зачервяват. Розов гигант и биволско сърце - около 20% поражения.

Четох, че трябва да нормализирам режима на поливане и да привнеса калции в почвата за да прекратя, което смятам да направя - не е страшно - това ми е за пръв път в живота, т.е. тест - догодина ще имам едно наум, че тая работа не е като оная и ще внимавам повече :)

Тема "Поливане.Как,колко и при какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: