Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
Здравейте имам череша, която цялата пожълтя и открих по нея доста малки кръгли дупки, корояд ли ще е, кълвачи не съм имал досега? Как да процедирам, ако я съкратя наполовина дали пак ще тръгне дървото и без това е леко високо? Ако отговорът е да - сега ли да режа или наесен?

Другото дърво е слива на 3 години, изведнъж леко пожълтя наполовина, но по нея не видях вредители или дупки, а и е поливана сравнително често?

Дюлата има едва няколко плода по нея, а иначе дава много плод, ябълката петровка за първа година май не даде нищо? При друг има ли ги изброените проблеми, да не е нещо от климата тази година?
iivanov - майстор
За черешата ми се струва,че трябва да се окастри...отдолу.За сливата може да имаш железен дефицит.А за останалите може да е от климат,гадини и тн.И все пак гадая.Без снимки на пораженията няма да стане.
batence81 - специалист
всъщност кажете ми кой сезон е удачно да се кастрят дърветата?
докера - специалист
По принцип след окапването на листата , но си зависи и от климата - есенното и зимно прореждане или рязане на клони може да доведе до измръзване в по-студените райони , ако отрезите не се защитят .
А на черешите вече им е време да започнат да им пожълтяват листата - особено ако има и засушаване....
batence81 - специалист
а какво пречи, ако сега се режат клоните?
докера - специалист
докера написа:
По принцип след окапването на листата , но си зависи и от климата - есенното и зимно прореждане или рязане на клони може да доведе до измръзване в по-студените райони , ако отрезите не се защитят ....
Иначе нищо не пречи и сега да се кастри.....Освен по-голямата вероятност от заболяване , заради сокодвижението . Именно окапването на листата е признак , че то постепенно намалява и дървото се подготвя за зимата .
cecovili - напреднал
Здравейте,
резитбата на овошки е най добре да се прави на пролет преди разлистване. Оставете да има и тънки клони по дървото, а височината може доста да свалите.От дадените обяснения, причината за изсъхването е трудно да се открие.
......................................................
озеленяване и поливни системи - http://ecodesign.bg/
bulhomes2 - майстор
Имам 3 американски дъбчета (около метър), които насадих миналата година в двора на различни места. Наскоро им изсъхнаха листата и опадаха. И на трите. Едновременно. Няма как да е от поливане, защото едното е в един участък с цветя, а те са свежи, зелени и тлъсти. В един градински център гледах един 3-метров дъб - с листата си е. Агронома казва, че не би трябвало да са опадали, тоест, че нещо не е наред.

Тема "Изсъхване на дървета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: