• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
Имам 2 млади дръвчета - дюла и орех, които чаках да им опадат листата, но стана бавно, защото дюлата е късен сорт и сега вече има сняг. Възможно ли е да се хванат или напролет трябва?
ebahti - майстор
Батее,ми сега земята е замръзнала бе,как ще се хванат??? Напролет-сега най мн. да измръзнат :)
Stefan_62 - майстор
batence81 написа:
Имам 2 млади дръвчета - дюла и орех, които чаках да им опадат листата, но стана бавно, защото дюлата е късен сорт и сега вече има сняг. Възможно ли е да се хванат или напролет трябва?
Абе вече е малко късничко, но ако са в земята и искаш да ги присадиш другаде изчакай на пролет, но ако не са засяти все още земята не е замръзнала достатъчно и задължително поне ги зарини в един трап, пък напролет ще си ги разсадиш, иначе рискуваш да изсъхнат или ако нямаш възможност да ги засееш поне ги сложи в някой голям съд с пръст и ги поливай от време на време и на пролет в градината.
Последна промяна от Stefan_62 на вт дек 11, 2012 6:32 pm, променено общо 1 път.
Krass - майстор
Правите ли разлика между присаждане (ашладисване) и засаждане? За какво става дума.
Stefan_62 - майстор
Krass написа:
Правите ли разлика между присаждане (ашладисване) и засаждане? За какво става дума.
Ами той колегата си го е написал в заглавието.
Последна промяна от Stefan_62 на ср дек 12, 2012 4:02 pm, променено общо 1 път.
stonesour - специалист
пресаждане = преместване на растение
присаждане = ашладисване

превид говора ви, разбираемо е, че в Руси ги бъркате
Stefan_62 - майстор
stonesour написа:
пресаждане = преместване на растение
присаждане = ашладисване

превид говора ви, разбираемо е, че в Руси ги бъркате
Прав си, но просто грешка от клавиатурата "е" и "и" са една до друга и понякога се бърка. Но вкрая на краищата четете питането на колегата, а това което аз съм написал даже и да има някоя грешка нормално разбиращ човек от това за което става на въпрос ще го разбере. Не знам ти от кой град си, но все пак благодаря за забеежката. И както казах четете какво питат колегите и ако можете помогнете.
п.п. Грешката е поправена.
stonesour - специалист
не го взимай присърце, нямах намерение да те обиждам :)
роден софиянец, по произход ят-овата граница съм аз. :-D

http://bg.wikipedia.org/wiki/Ят
Stefan_62 - майстор
stonesour написа:
не го взимай присърце, нямах намерение да те обиждам :)
роден софиянец, по произход ят-овата граница съм аз. :-D

http://bg.wikipedia.org/wiki/Ят
:drinkers: Не го взимам, нито съм се обидил :lol: , просто понякога се получават грешки :drinkers:
batence81 - специалист
дърветата са в друг двор, т. е вкопани са, а отговор по темата нямаше, надали е замръзнала цялата земя, но има сняг, т.е омешано с пръста ще има въздух при закопаването, освен ако не се полее с вода обилно.
  • 1
  • 2

Тема "Късно ли е за присаждане на дървета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: