Водния режим е важен за правилното развитие на растенията.Най-често използваните методи са гравитачно,чрез дъждуване и капково.Моля,споделете опита си при различните системи и зеленчуци.

stiv1961 написа:...Моето поливане е ,,маркучно"Стив,или си мислиш за Обзор
 ,или си преял с нещо от барбекюто.Много ти е постен коментара.Имаш ли,нямаш ли схема или поливаш,както те накацат?При мен е"маркучно подобрено"/с 2 маркуча/и поливам по схема.Доматите и пипера в началото през 10 дни,а сега през 7-8.Направих си експеримент с един пипер/всъщност го изоставих/и не съм го поливал от 3 седмици.Стана нисък,с добър завръз и без болести.Май вече трябва да се отчета и там.
 ,или си преял с нещо от барбекюто.Много ти е постен коментара.Имаш ли,нямаш ли схема или поливаш,както те накацат?При мен е"маркучно подобрено"/с 2 маркуча/и поливам по схема.Доматите и пипера в началото през 10 дни,а сега през 7-8.Направих си експеримент с един пипер/всъщност го изоставих/и не съм го поливал от 3 седмици.Стана нисък,с добър завръз и без болести.Май вече трябва да се отчета и там. Майка постоянно ми мърмори, че място за зеленчуци не оставих
 Майка постоянно ми мърмори, че място за зеленчуци не оставих  За какво капково, за какво гравитачно да мисля. Виж, при по- голям двор може човек да се замисли.
 За какво капково, за какво гравитачно да мисля. Виж, при по- голям двор може човек да се замисли. 
  Само тиквичките ми вървят... Доматите с върхово гниене - краставици - ц - няколко корнишона и тва е. А и репички и моркови вървят - щот са под земята сигурно и няма какво да им направя хи хи
 Само тиквичките ми вървят... Доматите с върхово гниене - краставици - ц - няколко корнишона и тва е. А и репички и моркови вървят - щот са под земята сигурно и няма какво да им направя хи хиiivanov написа:Дай снимка на върховото гниене.А краставици,тиквички и всякакви кореноплоди обичат много вода.Е няма как сега да снимам, че съм на работа, но е ясно че е върхово гниене - зелен домат с кафяво петно отдолу - плодовете зреят преждевременно - малки са още, но се зачервяват. Розов гигант и биволско сърце - около 20% поражения.

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: