• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Caxo - специалист
Предполагам много от колегите са се натъквали на най-различни стъпки от животни в дворовете си, а при мен са в изобилие :-D Стана ми любопитно и реших да се поровя в нета за да разбера какви животни се навъртат около мен. Оказа се обаче, че подобна информация е доста оскъдна :? Предлагам тук да качваме снимки на стъпки или характерни белези по които можем да разберем дали дадено животно е минало през двора ни :) Качвам първата снимка с молба ако някой знае от какво животно са.

Приличат ми на котка..., но в близост(няколко 1-2км) няма постоянно живеещи хора... и възглавничките на пръстите са по-заострени

П.П. За да видите стъпката по-добре може да се налижи да я погледнете под ъгъл

Прикачен файл

Изображение0732.jpg
Изображение0732.jpg (90.73 KиБ) Видяна 3547 пъти
ZEDYCUS - майстор
Една следа от юни месец до вилата- Изображение
"Мече" е било, лапата с ноктите беше около 15см. Още и се усещаше миризмата на сутринта.
Района е Петково, проблемните села с нападенията на мечки в Смолян. Петково е между Кутела, Малка Арда и Виево.
В наше село нападение над хора засега не е имало(дано да няма) само няколко овце, прасе и коза пострадаха. :axe:
Martin.P - специалист
VLADO66 написа:
Тъщата :?
:lol:
kalin72 - майстор
Нещо от семейство Порови - златка, белка...
Изображение
Последна промяна от kalin72 на пон окт 15, 2012 10:48 am, променено общо 1 път.
teon - специалист
ZEDYCUS написа:
В наше село нападение над хора засега не е имало(дано да няма) само няколко овце, прасе и коза пострадаха.
...не е страшно...напръскваш я със спрей и готово...пък ако си по-куражлия, може и да се престориш на умрял, че да те подмине :cool:
ZEDYCUS - майстор
:-D Верно не е страшно,а е лесно. Като разбереш(незнам как, сигурно ще ти остави бележка), че ще срещнеш мечка, слизаш до кметството, разписваш се и ти дават спрей(да има само 10на за 200 житела горе долу). После вече както каза, пръскаш, насираш се :butthead: и тя те подминава, защото те мисли за умрял. Но след това те чака слизане до кметсвото, да си върнеш спрея. :-D
iivanov - майстор
Ква мечка бе?Това е от крадлив циганин,дето стъпва на пръсти.Но и в двата случая се гони с пушка.
докера - специалист
Малко OFF :-D
Като стана дума за мечки ,спрейове ит.н., че се сетих един виц ...

На инструктаж на туристи , които ще правят излет в гори , където се срещат мечки :
- Първо правило - не бягайте .Второ - ако има дърво наблизо - качете се на него , колкото може по-високо. И трето - ако няма дърво наблизо , най-сигурния метод е да се намажете обилно с лайна и да легнете на земята ....
Дружен въпрос :
- Айде стига бе - и от къде ще ги вземем тези лайна посред гората ?
- Ааааа , за това не се притеснявайте - ще има , ще има ..... и то в изобилие.... :-D :-D
  • 1
  • 2

Тема "Стъпки в двора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: