• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bomar - напреднал
Видях в Практикер готова (фабричена)Електро мотофреза с ел. двигател-750 W която струва 179 лв..Ширината на фрезоване ~28 см. и дълбочина до 20 см.
Много скептично гледам на тази фреза ,мисля че е маломошна ,но все пак са я направили именно за фрезоване.
Бихте ли помогнали със съвет за нея!Някой ползвал ли е подобно нещо и какво мислите за това? Като смятам да обработвам с нея (ако може)градина около 1,5 дка.
Благодаря предварително

Прикачен файл

07_MK-1755.jpg
07_MK-1755.jpg (7.59 KиБ) Видяна 26369 пъти
Последна промяна от bomar на нед мар 22, 2009 10:14 am, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Няма да стане за такава площ, забрави. Ширина 30см. и 750W- това е за градинка 5х10м.
dragozow - майстор
Като човек който продава много мотофрези ти казвам че не става. Иначе и аз я имам, води се моторна мотика :)
Със сигурност ти трябва моторна, за тая цена не можеш и втора ръка да си вземеш. Прилична мотофреза струва от поне 900 лв нагоре. Колела с полуоски струват около 300 лв, браздира е 55-120 лв, плуга и той толкова. Ако мислиш да правиш друго освен да фрезоваш ти трябва мотофреза от по-тежките, желателно е и поставянето на тежести каквито се продават. Не купувай мотофреза с една скорост, трябва да има задна. Като се окопае пускаш задната за да извадиш машината. Купувай от място което е и сервиз, един ремък или жило да скъсаш да има от къде да си купиш. Ако се сетиш нещо питай.
EDI - майстор
С тия 750 вата е заникъде.Толкова ми е дрелката.Само ще чопли отгоре и няма да имаш полза.
drtsarev - напреднал
Точно сега сме на такава вълна. В май иБей съм сложил 10-тина фрези от Германия с шипинг до България. Сърчват се като Motorhacke, Bodenhacke, Elektrohacke, Garten Fräse. Шипингът им е различно - около 20 за тези малките като на горната снимка, 40 за по-големите, дори един продавач ми иска 159 евро за транспорта на бензинова фреза.

Мисля да дочакам някоя фрезичка за до 50 евро крайна цена с транспорта.
Обработваемата част на двора ни е не повече от 300 квадрата.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0111755062

60 евро + 17 за транспортта с DHL е 77 по 2лв = 144лв крайна цена.
Но пък тази в Практикер си има гаранция ;).
Харалампи - специалист
Баща ми беше направил електрическа фреза с трифазен 1.5 kW двигател. Работеше добре, но си имаше и проблеми. Основният проблем е с кабела, който се влачи след теб и на връщане създава сериозен риск. Освен това беше и доста тежка и трудна за управление. Основното и предимство беше, че не създава проблеми при паленето, ама новите моторни фрези също си палят добре. Сега имаме фреза с двигател Subaru, и сме много доволни. Купихме я, защото мангалите ни откраднаха кабела от стълба до таблото :? .
drtsarev - напреднал
Тази вечер се вредих за ето тази:
Изображение
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0419314363
1300 вата е, реших че за малко повече пари вземам почти два пъти като мощност.
66.10+27=93.10х1.95=181.54лева
За нашия двор мисля, че ще е достатъчна. До седмица ще е тук, тогава ще коментирам.
drtsarev - напреднал
Георги3.14 написа:
Здравейте,ще ви бъда много благодарен да споделите, дали си взехте "Електро мотофреза"и как се държи.
Зелената фреза я получих след около 10-тина дена.
Пробвах я, поработих малко с нея, но от тогава /юни/ ми остава време по веднъж в седмицата само да отида да полея двора. Успокоява ме идеята, че двор и градина не се създавата за половин година. Както и да е.

Та значи фрезата ми прави впечатление, че като 1300 вата е достатъчна за тази работа. Не се затруднява от твърда пръст - може би заради ватовете, това ме навежда на мисълта, че 750 вата няма да стигнат.

Дълбочината на фрезите е 20см, но като ги разрохка тези 20 с още едно натискане на място стават 30см.
Общо взето прави толкова - 30см, на мен ми е достатъчно.

Над фрезите има предпазен капак - на малките фрези е пластмасов, на тази е метален. Тежка е /добре е за да си върши работата/, но ми е неудобна за пренасяне. Наклонът на дръжките се регулира.

Получих я по пощата в кашон, явно е било по-изгодно от куриерите.
Излезна ми към 190лв.
pac_ - специалист
В момента има изгодни оферти в "Практис".Мотофрези "FORTEKO" 5,7к.с със заден ход които са на половин цена от цената на производител.Фрезите са производство на фирма в Пловдив-"Призма 50 ООД "
http://www.industrial.bg/?gg=10&hh=5&ii=30&ll=128&jj=1 тука се вижда фрезата.Двама познати купиха и Са много доволни от работата и.А и електрофрезата Те ограничава само в двора,мотофрезата ходи навсякъде и в двора и на полето и в балкана.Успех с избора! :2thumbs:
Колегата с немския ebay, би ли ми казал откъде намираш толкова евтин транспорт до България? Аз също съм харесал от там, обаче досега не можах да намеря евтин транспорт до тук... е ако съм в Германия проблема е малък, ама директно до България как ще стане?
  • 1
  • 2

Тема "Електро мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: