• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
Тези дни засадих нови овошки - круши, ябълки, дюля ... Във връзка с предполагаеми силни студове, необходимо ли е младите дръвчета да се обвият с нещо. Максимата е - ако не помага поне не вреди.
- Ако се обвиват, обаче целите ли се покриват или се оставят връхчетата. Ако се оставят и замръзнат :sad:
- Стегнато или рехаво се обвиват. (някой казват, че така дишали... :?: )
Много са тънки горките - нямат и сантиметър дебелина...
infomar
Явно въпросът ми е много глупав след като от 100 прочели го никой не взима отношение. :x
stiv1961 - майстор
Увий ги с найлон по- рехаво и сложи слама между найлона и дръвчето. Ако не помогне поне няма да им навреди. На село имам дафинов лист и макар, че е вече на три години тази седмица пак ще го зазимявам. Аз го покривам цялото дръвче с найлон и слама, до сега не се е задушило :)
igt - специалист
Става и да се увият само стъблата с найлон и няколко страници вестници, като накрая да е найлон.
Другия вариант е да наредиш около дръвчето стръкове от царевица, след което пристагнеш на две-три нива.
Всяка една грижа за тях е добре дошла.
Mega - специалист
Аз на моите, когато ги насадих им сложих от изолацията за тръби дебелата. Към метър нагоре, рано напролет я махнах и всички са се хванали без проблем.
iivanov - майстор
Моите въобще не съм ги зазимявал.Досега поражение от замръз не съм имал
stiv1961 - майстор
iivanov написа:
Моите въобще не съм ги зазимявал.Досега поражение от замръз не съм имал
В подписа ти има нещо вярно :) Предложих на колегата първото изречение от подписа ти- вържи попа да е мирно селото :partyman:
iivanov - майстор
Лично аз съм привърженик на втората част.А колегата да си ги зазимява,щот в техния край люти зими има.
stiv1961 - майстор
iivanov написа:
Лично аз съм привърженик на втората част.
:lol: :partyman:
teon - специалист
...дръвчетата е добре да се овържат около стеблата за да не ги нагризват и зайци...
  • 1
  • 2

Тема "Зазимяване на дръвчета." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: