• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
wpw - специалист
Листата на отделни клонки започнаха да изсъхват и станаха чупливи, помагайте моля....
Изображение
Последна промяна от wpw на пон юни 24, 2013 8:36 am, променено общо 1 път.
докера - специалист
Риголвай наоколо , нахвърляй 2-3 шепи калиев тор и обилно полей ..... Дано помогне , защото ми прилича на апоплексия....
Кайсията е един от малкото видове овошки , които са податливи на "внезапна смърт"-проводимостта на тъканите рязко намалява и дървото съхне ... . Настъпва точно в този период - когато плодовете са още зелени .
Krass - майстор
Ранно кафяво гниене, Пръскай с ТОПСИН М 70 ВП. Макар че това се прави рано на пролет.
gechev - специалист
Знам един номер от един възрастен човек отглеждащ кайсии в Алфатар. Забиваше пирони в ствола на дървото и посипваше над корените стружки. След години този метод го използвах в градината на тъст ми и кайсиите се съживиха и дълги години все още дават плод. Ако обаче ме питаш защо желязото ги връща към живот не мога да ти кажа и ще изпадна в догатки.
wpw - специалист
Ще изпробвам всичко, което предлагате. Само ако се оправи няма да мога да кажа от кое се е оправила....
iivanov - майстор
Не мисля, че е кафяво гниене. То започва от младите леторасли, а тук е засегнат сериозен клон.Освен това при гниенето се наблюдава и хлороза.
Krass - майстор
gechev написа:
Знам един номер от един възрастен човек отглеждащ кайсии в Алфатар. Забиваше пирони в ствола на дървото и посипваше над корените стружки. След години този метод го използвах в градината на тъст ми и кайсиите се съживиха и дълги години все още дават плод. Ако обаче ме питаш защо желязото ги връща към живот не мога да ти кажа и ще изпадна в догатки.
Да, но това се прави само при пълнолуние или в нощта на вси светии :lol: . За тази работа има железен сулфат.
Не мисля, че е кафяво гниене. То започва от младите леторасли, а тук е засегнат сериозен клон.Освен това при гниенето се наблюдава и хлороза.
Точно това е, загиват цели клони до основата. Хлорозата няма нищо общо.При нея жълтее листът, а жилките са зелени.Лекува се със зелен камък, но ако жилките са зелени. Ако и те са жълти, това е друг вид хлороза.
http://zemia-news.bg/index.php/zemedeli ... D0%B0.html
iivanov - майстор
Хлорозата е само симптом, а не заболяване,Krass.
Krass - майстор
Жълтите листа са симптом, но липсата на желязо и магнезий води до хлороза. Абе де да знам, не съм агроном. Човекът се оплаква от друго. И на мен ми изсъхна голяма кайсия тази пролет(зарзала дивачка). И като я гледам, не гвоздеи, а резачката ще я оправи.
Svetoslavoff1 - майстор
Е Крас, ти ме отчая:(
Аз засях няколко зарзали - семеначета, уж да не боледуват. Че току някоя от кайсиите ми хване а.... - да не я споменавам, че да не дойде пак:)
А при теб и дивачката прихванала - лошо...
  • 1
  • 2

Тема "Кайсия съхне, помагайте" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: