• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
С тия гадове имам проблеми и във вилата, а и всяка година изяждат лешниците до един, иначе сега им е сезона за бране. Моля ако някой е успял да се пребори някак си с тях (не включвам избиването им), да ми даде съвет какво да правя, имаме на двора поне 4-5 дървета и не са малко плодовете преди да ги окрадат. Ако няма вариант - направо да режа дърветата, поне в къщата да не ги гоня.
torbalan - Дървен философ
Сигурен ли си, че е точно съсел?

В уикито пише, че са рядък и защитен вид? А няма причина да не вярваме...

Ако е така - остави ги да се хранят, симпатични животинки са :)
Krass - майстор
Торбалане, те и мечките са защитени, но няма да идеш в гората да ги нахраниш дори и с тъщата. А за съселите, вържи един котарак за лешника :-D
kaishew - специалист
Здравейте от мен.Аз също имам повечко дръвчета лешници и мисля ,че това не са съсели а някакви птици и моят опит в борбата с крадците е чрез завиване с мрежи.

Прикачен файл

Picture 1032.jpg
Krass написа:
Торбалане, те и мечките са защитени, но няма да идеш в гората да ги нахраниш дори и с тъщата. А за съселите, вържи един котарак за лешника :-D
Аз не предложих да купуваме лешници и да храним съселите, а само да ги оставим да си събират това-онова :)

Предложението за завиването ми се вижда доста удачно :)
Хем ще остане нещо за дребосъците, хем няма да оберат всичко...
batence81 - специалист
Знам че имам поне 3 съсела има следи от обелки на лешници пред вилата, а те вътре се крият, наистина има и отвреме навреме птици, но рядко. Допреди 3 седмици имаше доста лешници, но зелени още, а оня ден не намерих и един...
Абе да не е някоя мургава бригада?
Че на пазара лешниците са доста скъпи...
iivanov - майстор
torbalan написа:
Абе да не е някоя мургава бригада?
Че на пазара лешниците са доста скъпи...
Ако е мургава бригада се прилага по-дебелата тояга. :barb:
mitko414 - специалист
Абе съселите не чакат ли лешниците да узреят, това че изчезват зелени ми вдъхва съмнения относно това, кой е злосторника.

Имам една кайсия, като почна да зрее се появи предполагам някаква птица, която пробиваше плода, за да стигне до костилката, пробиваше и нея и изяждаше ядката. И гада го правеше само на узрелите плодове!

Затова си мисля, че съселите не са по-глупави да берат зелени лешници, с неоформени още ядки.
Krass - майстор
Намери къде са ги складирали и си ги прибери.
  • 1
  • 2

Тема "Съсели vs лешници" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: