Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Йордан - специалист
Имам помпа Вида - това което разчетох е Вида 14 2,5м/сек. Пише 15м - това най вероятно е водния стълб.Друго нищо не можах да открия,не мога да разбера ел.мотора с каква мощност е,но си е оригиналния с помпата.Струва ми се че са правени преходници,защото входа и изхода са 3/4" но оригинално ми се струва че е 1".Помпата ще я ползвам да смуче вода от река - 50-60м.е разстоянието,дали не е много.От там нататък ще поливам градина.Ако някой знае нещо което ще ми е от полза,ще бъда много благодарен.Очаквам вашите коментари.
LazarGanev - "Велик майстор"
Първо махни редукцията на входа - да си остане 1" и да не се мъчи. После тези 50-60м нищо не значат, ако мястото ти е под нивото на реката дори ще помагат. Помпата преодолява 15м по вертикал, но като нова, сега не се знае колко е изтормозена. Пробвай
Йордан - специалист
LazarGanev написа:
Първо махни редукцията на входа - да си остане 1" и да не се мъчи. После тези 50-60м нищо не значат, ако мястото ти е под нивото на реката дори ще помагат. Помпата преодолява 15м по вертикал, но като нова, сега не се знае колко е изтормозена. Пробвай
Помпата е стара но не е ползвана,така че може да се нарече и нова.А помпата ще бъде на 3-4 м.нагоре от нивото на реката.А 1" на входа няма ли да я товари.
Не я товари, напротив. Малкото сечение на входа благоприятства кавитацията
Йордан - специалист
LazarGanev написа:
Не я товари, напротив. Малкото сечение на входа благоприятства кавитацията
Значи по добре 3/4" на входа така ли да разбирам.
MamaMy - майстор
Данчо, кавитацията е вреден процес
Йордан - специалист
iivanov написа:
Относно кавитацията... http://engineering-review.bg/engineerin ... 35&id=1731
А някой може ли да ми каже този модел Вида 14 дали наистина входа е 1". И ако е толкова тръбата независимо от голямата дължина и тя да е 1".
Колко смяташ да е дължината на смукателната част
Йордан - специалист
LazarGanev написа:
Колко смяташ да е дължината на смукателната част
Ами разстоянието е 50-60м.от реката до помпата.

Тема "Водна помпа Вида" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: