• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kiroslavov - специалист
Здравейте,
направил съм една саксия ( или по-скоро сандъче), в което 2 години садях райграс, но много бързо изсъхваше въпреки всекидневното поливане. Предполагам, че проблема е в това че дълбочината е много малка - 8см. Какво растение с плитка коренова система мога да засадя ?

Прикачен файл

252432_10150199326609352_7437867_n.jpg
252432_10150199326609352_7437867_n.jpg (73.52 KиБ) Видяна 5512 пъти
miroton - майстор
Троскот вире е на всякъде. :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Е той райграса има плитки корени.
Проблема ти е че е на слънчево място и се загрява много сандъчето - корените направо се сваряват.
На тебе ти трябват кактуси или подобни.
preslav - майстор
kiroslavov написа:
Здравейте,
направил съм една саксия ( или по-скоро сандъче), в което 2 години садях райграс, но много бързо изсъхваше въпреки всекидневното поливане. Предполагам, че проблема е в това че дълбочината е много малка - 8см. Какво растение с плитка коренова система мога да засадя ?
Плитко
ivanovbg - майстор
Предполагам че изсъхва защото му свършват хранителните вещества. Ако му сложиш капково и във водата течна тор може и домати и марули да гледаш. Или http://hobbykafe.com/flowers/malko-za-hidroponikata/ малка преработка http://hobbykafe.com/flowers/malko-za-hidroponikata/ :-D
hidrazin - майстор
Ако му сложи капково и дръпне саксията на слъце даже може да си посади от тези прекрасни растения.
Изображение

:partyman:
kiroslavov - специалист
Тия прекрасните се гледат по малко по-различен начин.
hidrazin - майстор
:) Аз също съм за кактусите. Много от тях имат плитки корени. С малко красиви камъни може да се получи нещо доста красиво.
С райграс нищо няма да стане. Говоря от личен опит.
:partyman:
kiroslavov - специалист
Благодаря за отговорите. Ще потърся някакви кактуси
ivanovbg - майстор
После да не питаш как се подстригват бодлите :-D
  • 1
  • 2

Тема "Какво растение за плитка саксия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: