Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте,

Изчетох може би всички теми свързани с избор на косачки, но така и не намерих нещо подходящо за моя случай.
Ще съм много благодарен да получа мнение от хора с опит в косенето.
При мен става въпрос за овощна градина 5 дка. Почвата ще бъде затревена и ми трябва машина, с която да я кося няколко пъти в годината. Повърхността като цяло е равна, но има останали и доста купчини пръст след засаждането на дръвчетата, има и камъни. Както се досещате целта ми не е равна и красива трева. Колебанията ми са между моторна коса (вероятно от по-мощните) и бензинова косачка на колела. И двете си имат предимства, но тъй като почти нямам опит в косенето ми е трудно да преценя кой вариант е за предпочитане.
Благодаря предварително.
kabel96 - специалист
brigante написа:
Здравейте,

Изчетох може би всички теми свързани с избор на косачки, но така и не намерих нещо подходящо за моя случай.
Ще съм много благодарен да получа мнение от хора с опит в косенето.
При мен става въпрос за овощна градина 5 дка. Почвата ще бъде затревена и ми трябва машина, с която да я кося няколко пъти в годината. Повърхността като цяло е равна, но има останали и доста купчини пръст след засаждането на дръвчетата, има и камъни. Както се досещате целта ми не е равна и красива трева. Колебанията ми са между моторна коса (вероятно от по-мощните) и бензинова косачка на колела. И двете си имат предимства, но тъй като почти нямам опит в косенето ми е трудно да преценя кой вариант е за предпочитане.
Благодаря предварително.
и двете ще ти трябват,поне при мен е така
iivanov - майстор
Като за начало може да пробваш само с моторна коса.Но да е от-по мощните.А за косачките в твоя случай препоръчвам роторна с прибираеми ножчета.Ако имаш фреза/мотоблок има ги като инвентар.
torbalan - Дървен философ
За 5 декара си требва по-сериозна машинка.

Ако искаш равна, и особено красива, трева - няма да стане с няколко пъти в годината - ще трябва по-редовно...
nikolaizl - напреднал
Според мен с такава ще ти е най удобно http://www.topobiavi.com/data/adv_image ... _thumb.jpg
Здравейте, благодаря за отговорите.

Явно поне като начало ще се насоча към моторна коса.
Какъв модел и марка ще ми препоръчате?
Не искам да давам много пари за нея и затова засега не гледам вариантите на Stihl. Китайските нещо не ми вдъхват доверие. Като че ли по-сериозни ми се виждат MTD, Al-Co. MTD имат и 4-тактови варианти - май са по-икономични, безшумни, чисти. По принцип не съм против и вариант втора употреба - гледам, че в нета се предлагат и разни японски, но не са в моя град и от дистанция не мога да преценя дали си заслужават. Вие какво бихте ми препоръчали?
Моторна коса се купува за неудобни места, където косачка не може да мине...
С нея ще губиш сигурно десет пъти повече време, отколкото с една косачка...
iivanov - майстор
Brigante,тези кото споменаваш са слабички.Трябва ти нещо от класа на храсторезите,а те са скъпи.
Торбалане,ти да не визираш косачката,с която си стрижеш райграса. :-D
Моята е доста малка за 5 декара, но по принцип да, нещо такова имам предвид.

Нещо от този тип. Все пак човека се бори за равна и красива трева.
iivanov - майстор
Колегата НЕ ТЪРСИ красива и равна трева.А и надали това ще се справи с еднометрови бурени.

Тема "Дайте съвет за косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: