• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hameleon - специалист
ivanovbg - майстор
Интересно. Някой пробвал ли го е? Доколкото разбрах слага картофа върху земята и отгоре капака. Или бъркам нещо с превода :?
hameleon - специалист
Картофа се засажда в земята.При поникването му в затвореното празно и тъмно пространство в кутията се получават израстъци.
Върху тях се формират грудките на картофа.
VLADO66 - майстор
Ще пробвам със стара автомобилна гума-слагам я да легне и покривам отторе.Чувал съм и друг метод-пак стара автомобилна гума легнала и.в отвора който се явявя дъно се нареждат плътно картофи и се засипва с торф.Като поникнат картофите достатъчно над гумата се слага върху нея друга гума и се засипва с пръст.И така можело да се наредят във височина 4-5 гуми.
ivanovbg - майстор
hameleon написа:
Картофа се засажда в земята.При поникването му в затвореното празно и тъмно пространство в кутията се получават израстъци.
Върху тях се формират грудките на картофа.
Пробвал ли си го наистина?
hameleon - специалист
Не съм пробвал,но съм в етап на търсене на 3-4 метални кофи от боя и започвам експериментът. :?:
Mega - специалист
Може да сложите и мрежичка в съда, че после направо да ги носите към мазето. :weedman:
tysonlkr - специалист
hameleon сподели дали експеримента е успешен, имало ли е реколта и как точно си го реализирал, защото съм зле със руския и нищо не схванах.
Също съм и малко скептично настроен относно резултата, не виждам от къде ще се храни растението за да направи грудки :?
Пожелавам ти успех!
hameleon - специалист
Нищо не съм реализирал,мой приятел ми изпрати сайта и реших да го споделя с Вас !
Oще нещо по темата ,обърнете внимание на клипа http://tvernews.ru/news/15565.html/ .
ivanovbg - майстор
Това с тенекиените кутии мога и да го пробвам ако намеря подходящ съд, но с тревата задължително ще го пробвам. И без туй мисля да разширявам с 40 50 квадрата градината наесен и нищо не ми пречи да изкопая на това място няколко дупки и да ги засадя с картофи за проба по метода от видеото.
  • 1
  • 2

Тема "Сега е моментът за засаждане на картофите." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: