• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
yancho_lud - специалист
Здравейте, направих първото косене за годината на райграса(посят миналата пролет) и въобще не ми харесва това което видях. Тревата на места много се е разредила, а на други места стой някак пожълтяла и изглежда странно. Самите стебла на тревата не са като на нормална тревичка а са като "тръбички". Помагайте, как да си оправя тревичката, да стане пак зеленка и гъста навсякъде. Качвам и няколко снимки направени веднага след косенето:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
swot - специалист
грапене, подсяване, аериране... Мисля, че това ще ти реши проблемите
yancho_lud - специалист
И аз за това си мислех, но как точно се извършва това подсяване. За грапенето и аерирането ясно. Забравих да спомена че почвата е почти само глина и за това съм добавил около 1 тон пясък при самото сеене на райграса. Възможно ли е да се получава така ако примерно при топенето на снеговете пясъка се е поотмил?
Бате Иво - напреднал
swot написа:
грапене, подсяване, аериране... Мисля, че това ще ти реши проблемите
и торене 2 или 3 в годината в зависимост от натоварването и честотата на косене.Местата където няма трева разхрохкваш хвърляш семе и покриваш 1-2 см с пръст и пясък.Хубаво е и да валираш.
yancho_lud - специалист
ОК, много благодаря, ще го направя и дано да се получи. А относно торенето с амониева силитра ще стане ли, или има някой специален тор?
VLADO66 - майстор
yancho_lud написа:
ОК, много благодаря, ще го направя и дано да се получи. А относно торенето с амониева силитра ще стане ли, или има някой специален тор?
NPK тор
igt - специалист
Може и с амониева.
Аз имах прекрасна тревичка, но една немска овчарка, вече на две години, успя да я изрови цялата. Останали са двадесет квардата, към които кучето е насочило цялата си енергия.
l_bonev - специалист
И моя красавец обича да рие. И при мен е същото състояние с тревата, но аз вече се отказах, защото нямам напоителна система а само събота и неделя не става.
nnikbg - специалист
Да разбирам ли, че трябва да застрелям кучето :-D :-D ? При мен мравките изнасят семето и не знам какво да правя.
Svetoslavoff1 - майстор
Янчо, хубаво е, че си мераклия. Ще ти споделя моя изстрадан девиз за работата по поддръжка на тревния килим - "не превръщай целта в самоцел":)
Минимизирал съм дейностите само до редовно косене. Разбира се това в скоби. Колегите са ти дали добри съвети. Има и тревни смеси, подходящи за различни почвени и климатични условия.
Против мравки съм чувал, че помага пръскане с инсектицид, но не съм пробвал.
А за четириногите приятели - до една черешка няколко години беше къщичката на кучето ни. Е още и още не може да се "стръсне" и да израсте.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за райграсчето ми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: