Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
NeoBoss - специалист
Да пусна и аз една тама за автоматичното напояване. Че изникнаха няколко въпроса.
До какво разстояние е допустимо да се застъпват пръскалките , мисля да ползвам huntar ps 4metra. Че горе долу разстоянието което остава е към 1 метър. Автоматичното подреждане на гардена и още едно подобно от нета го дават същото но да питам дали е проблем.

Това което ме интересува е подземните маркучи за капково напояване. Не ми харесват тези които се опъват като змийчета отгоре и т.н. Та мисля да заровя един такъв на двете градинки за цветя. Като по средата на едната има "пътека" райграс - той ще успява ли да се полива ако напояването му е подземно. Също така как влияе на цветята ако се поливат само корените без листата. Цветята обикновено са сезони, вадят се , съдят се нови и така .. понякога са по нагъсто понякога по нарядко.

Евентуално със какви микроразпръсквачи бих могъл да ги поливам, или някакво друго (не толкова набиващо се на очи) решение. Защото мисля че листното поливане е къде къде за предпочитане , пък и по ще се доближава до разхода на вода на пръскалките. Че маркучите са 2 литра на час а това ми се вижда малко за да се "надува" от помпа.

помпата която ще се ползва е Италианска Joly 100 потопена на 14тия метър

Прикачен файл

Polivane.jpg
NeoBoss - специалист
a разположението на разпръсквачите как ти се струва
NeoBoss - специалист
Никой ли неможе да каже какво е допустимото разминаване. И тези траби на какво растояние се поставят една от друга , така като го гледам към 30- 40см ми мяза
hidrazin - майстор
Тръби за подземно капково напояване.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=arYH03mwd84[/youtube]

Производителя дава че издържат около 7 години. После трябва да се сменят. Никой в магазина няма да ти го каже де.
:partyman:
NeoBoss - специалист
ааа мерси за тази информация много, и без това много скъпии да трябва да ги сменяш на 7 години си е .... майката. Ще го мисля мисля друго ядче.

иначе имам още един въпрос Изображение тая трръбата от магистралната към разпръсквача има ли значение колко е дълга , защото мисля да пусна един цол главна и разпръсквачите направо към нея със ф20.

иначе за хората като мене да предложа един сайт за проектиране на разпръсквачи, доста по добре е от този на гардена, но изисква проста регистрация (без потвърждение) може и валшив мейл да се ползва за хората които ги е страх от спам http://orbit.homedepot.com/

Тема "подземно капково напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: