Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
blanko - напреднал
Здравейте колеги.
Тази година засадих овощни дръвчета и лози и искам да им направя капково. Затова искам да питам, какво ще ми е необходима за да го направя?
hidrazin - майстор
КАПКОВО НАПОЯВАНЕ
Четеш 1, 2, 3 дена, седмица и после като възникнат въпроси питаш.
Основното е наличие на вода с подходящ дебит и налягане.
:partyman:
blanko - напреднал
Водата не е проблем. Но с обикновена помпа ли да направя капковото или ще ми трябва хидрофор?
hidrazin - майстор
Колко овошки и колко дръвчета?
marmoz - специалист
blanko то е хубаво да се образоваш както казва колегата hidrazin,ама ти по добре врътни 2-3 фирми дето ги продават материалите и им обясни за какво ти е,те ще ти свършат работа /сметнат,обяснят и тн./ :)
Ако е за София даже ще ти кажа къде да отидеш ,че са ми съвипускници колегите и на добри цени раотят .....

П.П Капковото работи на 1 бар налягане .....
hidrazin - майстор
Капковото работи на 1 бар налягане .....
Поне на 1 бар. Малко уточнение. :-D
blanko - напреднал
Дръвчетата са 50 а лозите са 100.
iivanov - майстор
Хидразине ,прав си,ама и не си.У дома капковото е с маркучи до 1.бар.Веднъж обърках налягането и стой,та гледай.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Хидразине ,прав си,ама и не си.У дома капковото е с маркучи до 1.бар.Веднъж обърках налягането и стой,та гледай.
Ами Ивайло прави си изводи колко ти е качествен маркуча. Колегата е прав до 1 бар, но "до" може и по малко, примерно има маркучи които издържат и по-голямо налягане, но разхода вече иде в повече, ако увеличиш подаването на вода, а от това няма смисъл.
hidrazin - майстор
За дръвчета и лози не се използва лентов маркуч за какпково, какъвто вероятно използваш ти.

Тема "Капково за овошки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: