Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kristi78 - специалист
здравейте искам да ве попитам дали мога да направя малка фреза с двигател от симсон понеже имам не много голяма градина и не ми се дава пари за истинска
валкиса - специалист
Напълно е възможно.
estorm - специалист
А за охлаждането какво се предвижда?
kristi78 - специалист
не голям вентилатор от компютър закрепен към цилиндъра и захранван от тока за фара
iivanov - майстор
Проекта ми се струва все по-шантав,но ще продължавам да чета.
Horhe - напреднал
Двигателя ясно, а механичната част на фрезата как ще се изпълни - казвам това защото преди доста години баща ми прави такава гимнастика - тогава нямаше да се продават - във вестник "Направи си сам" имаше подробна схема-чертеж и той го направи по него, но ползва струг, фреза - абе цял металообработващ цех - стана супер, само двигателя не е подходящ - той сложи от балканче - страшно загряваше, трябваше да "кара" само на 1-ва - иначе нямаше удържане и накрая като станаха по-разпространени си купи истинска фреза. Мое мнение е, че по-добре ще е да се купи нещо готово втора употреба.
kristi78 - специалист
ами чесно казано още търся двигател но до няколко дни ще намеря
а за механичната част ще е така една дебела ламарина отгоре двигателя ще му махна страничния капак от към веригата за да може веригата да се спуска на долу ще пробия дупка в ламарината за да минава веригата на долу от долната страна на ламарината ще има заварени две железа в тях ще има дупка и ще минава оста на оста ще са заварени криви пръчки за орането а в средата на оста ще има зъбно колело свързано с двигателя . после ще обясна по подробно и ще направя схема
teon - специалист
Horhe написа:
във вестник "Направи си сам" имаше подробна схема-чертеж и той го направи по него, но ползва струг, фреза - абе цял металообработващ цех - стана супер, само двигателя не е подходящ - той сложи от балканче - страшно загряваше, трябваше да "кара" само на 1-ва - иначе нямаше удържане
...имах такава с редуктор направен по чертеж от вестник 'Направи сам'...двигатела беше от Балканче...навремето в предприятие Металик лееха кожух и турбина от алуминий по подобие на Симсон с въздушно охлаждане...с малко стругарска намеса турбината се закрепваше за маховика с болтчета и после айде на баланс в 'С......'бях доволен от така направената фреза...никога не ми е загрявала и винаги я карах на втора скорост----------докато не ми я откраднаха :evil: ...почнах втори редуктор но се появиха български фрези и спрях проекта...някой ден ще снимам въпросния редуктор...иначе за изработка на редуктора си трябва струг фреза,електожен...
iivanov написа:
Проекта ми се струва все по-шантав,но ще продължавам да чета.
...напротив,проекта си е напълно реален но си иска машини и материали за изработка...не знам обаче доколко ще е рентабилен :? ,щото тия неща навремето преди 30 години си ги спестявахме :-D ...
kristi78 - специалист
ето я и схемата

Прикачен файл

фр jpeg.JPG
фр jpeg.JPG (16.53 KиБ) Видяна 5961 пъти

Тема "самоделна фреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: