Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ftubusa - специалист
Аз помогнах за засаждането на една ела. Нека всички, които прочетат това се включат в импровизираната кампания, нека направим света около нас по чист, по зелен, по приятен.

http://mygardenflower.blogspot.com/2012 ... ost_4.html

С удоволствие ще публикувам снимките.
l_bonev - специалист
Миналата неделя засадих една череша,а тази ще садя и синя слива. :supz:
ftubusa - специалист
Супер. Ако има и снимки ще е още по добре.
svetoslavoff - специалист
Хора,,рано е още за садене. Така знам аз, ама дано имате късмет.
ftubusa - специалист
Не е рано, не е. Точно му е времето. #-o
stiv1961 - майстор
Цитат:
Подготвят се дръвчетата и мястото за засаждане на нови овощни градини. Към третата десетдневка на месеца започва и самото засаждане. Дръвчетата от овощния разсадник трябва да се изваждат задължително след изпадането на листната маса. През октомври можете да засаждате овощни дървета, като за целта посадъчните ями трябва да се изкопават 10 дни преди засаждането. В една яма преди засаждането се поставят 150-200 г суперфосфат и 60-80 г калиев тор.
http://agronet.bg/agro-calendars/fruit-growing.html
докера - специалист
stiv1961 написа:
.....Дръвчетата от овощния разсадник трябва да се изваждат задължително след изпадането на листната маса.....
Ей това е най-важно да се спазва .Окапването на листата е най-сигурния признак , че сокодвижението е намаляло и дървото се готви за зимата.....
Иначе , по принуда , съм местил праскова , както е с цвета и листенцата - след внимателно поливане и разрохкване се хвана , но даде пак плод чак на по-следващата година.
Делян - специалист
Какво засаждане по това време?! Тук джанките пак цъфнаха и приготвям бидоните за втората реколта :lol:
Както казаха, трябва да мине листопада.

А иначе, ето една 4-годишна праскова от миналата година:
Прикачен файл:
praskova13.jpg
Тази година ще садя череша. Само пустите кайсии не мога да ги завъдя... :cry:
hidrazin - майстор
Ами защо така с кайсията. То във вашия край трябва да вървят добре. Виж при нас е друго.
Студено е зимата и кайсиите рядко изкарват повече от няколко години. Определено иска
топъл климат и мрази тежките почви, които задушават корените и.
:partyman:
ftubusa - специалист
Браво и за прасковата.

Тема "Да засадим дръвче." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: