• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gibson58 - специалист
От 2 години ползвам тази машинаhttp://www.bagira.bg/275/%D0%B5%D0%BB%D ... er-rd-lm03 .
От 2 седмици започна по-малко от време на време да се чува нещо като виене ,като с времето започна да зачестява и удължава.Първото което ми идва на ум е ,че може би трябва да се смаже нещо в нея,но не разбирам от косачки и реших да питам тук.Трябва ли да се смазва нещо по принцип на такива машини или проблема може да е друг?
Лошото е,че сега погледнах гаранцията ,която е изтекла на15-ти този месец :censored: :wallbash: (хубаво си мислех преди 2 седмици още при първите шумове да погледна гаранцията ама...).Та предполагам за гаранционно обслужване ще ме отбичат въпреки,че проблема е от преди 2,даже 3 седмици.

П.С. сега се сетих и да питам как се заточват ножовете?
kaishew - специалист
Здравейте,огледайте оста и ножа да няма увит някой сезал или тел.Аз така преди време съсисипах един тример.Иначе шума може и да е от някой лагер.
gibson58 - специалист
А какво се смазва в такава косачка? Като ще я отварям поне да я понамажа малко?
hidrazin - майстор
Нищо не се смазва. Лагерите се сменят.
:partyman:
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
Нищо не се смазва. Лагерите се сменят.
:partyman:
За тия пари се съмнявам че има лагери :-D По скоро превъртели в корпуса втулки.
Чаро - Акълия
Те, райдерите се сменят от време на време. :lol:
Ти си от късметлиите! Изкарала е доста дълго време. Можеш да им я занесеш в магазина, да я сложат за експонат доказващ качествата на марката! Цели 2 години! :lol:
gibson58 - специалист
Е какво сега ,за боклука ли е ? Така ли да разбирам саркастичните коментари?
VLADO66 - майстор
Не бе,разглоби я и я огледай-далеч съм от мисълта да те карам да я хвърлиш. :) Просто при този клас инструменти е икономисвано от всичко.
шоп - майстор
Още не е за боклука...
имаш 2 варианта

вариант номер 1: косиш с антифони докато не затегне и изпуши ( при късмет може и да изкара този сезон)
вариант номер 2: разглабяш и ако намериш подходящи лагери и при наличие на неразбити лагерни гнезда сменяш и можеш и да изкараш още 2 сезона

Това е. Косачката е необслужваема. Няма нужда от гресиране. Просто е много евтин любителски модел за минимални квадратури
gibson58 - специалист
Явно ще кра още малко.А иначе до 120лв. примерно може ли да се намери по-читава?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Трябва ли да смазвам косачката за трева?- Издава странен шум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: