Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Днес си колтучих асмите и на едната като се загледах открих тези гадости. Предполагам са яйца на нещо си. Ако някой знае какво е ще помоля за съвет. Да ги чакам да се излюпят или да ги пръскам още сега с нещо? Намерих ги само по една асма но на много месата и все на същото място - в основата на новия летораст. Механично не съм сигурен че ще успея да ги отстраня всичките. На цвят са почти напълно прозрачни.

Изображение

:partyman:
iivanov - майстор
Лоша работа-жълт пустинен хъръбъгъдъгър. :-D
Честно,от лози въобще не разбирам,но щом го е накацало едва ли е заради сянката. :partyman:
hidrazin - майстор
Аз пък си помислих да не би Джаба Хътянина да си е снесъл яйцата там и да подготвя инвазия у мое село. :?
:) Ще следим развитието на гадовете. Почти всеки ден минавам през моето село и не ми пречи да проверявам как вървят нещата.
В името на науката мога да жертвам една асма.
stonesour - специалист
сигурно е - http://agronet.bg/agro/plant-protection ... molec.html
аз пръсках оня ден с децис.
ivanovbg - майстор
За всеки случай сложи няколко яйца в една кутийка и пак я сложи на място, че като се излюпят да можеш да видиш какво животно е. Да не завариш един ден само празни черупки. А междувременно можеш и да напръскаш с би58 за всеки случай.
Johny - майстор
Аз също открих по лозето такива яйца. Днес пръсках с Шавит и Нуреле. Имайки в предвид следното:
НУРЕЛЕ ДУРСБАН е комбиниран органофосфорен инсектицид. Има силно изразено инициално действие осигурено от циперметрина и дълго последействие 2-3 седмици осигурено от хлорпирифос-етила. НУРЕЛЕ ДУРСБАН има три начина на действие: контактно, стомашно и чрез парите си. Продуктът е инхибитор на ензима ХОЛИНЕСТЕРАЗА, вследствие на което неприятелите умират.
се надявам да им видя сметката на гадините.
hidrazin - майстор
Утре вечер след работа ще отделя яйца в кутийки за да видя какво е животното. После ще видя какви препарати са ми останали от миналата година.
Ако нямам нищо подходящо ще пръскам вдругиден. Дано не се излюпят до тогава.
БИ-58 имам. Дали ще помогне и в каква концентрация?
mitko414 - специалист
А дали това са яйца наистина?
И аз имам нещо подобно по астмите, пипах го, течност някаква е и реших, че си е от самата лоза това, нещо като смолата по дърветата. Довечера ще снимам.
hidrazin - майстор
Ами довечера ще разгледам по-подробно.
vladilen - специалист
и аз забелязах същите образувания по моите лози ...
ще следя темата

Тема "Асма - яйца" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: