Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dadko - майстор
Прикачен файл:
IMG_0590.JPG
Това лято на морето попаднах на интересна "ваза". Растението беше изсъхнало, но въпреки това беше ефектно. Още по- красиво ще е като е с листа, или пък ако е някое цъфтящо...
Какво растение е подходящо за целта, или ако някой предполага какво е това на снимката...
Предполагам, че метода на оформяне е както на скицата.

Прикачен файл

Ablaktaciq.jpg
Ablaktaciq.jpg (28.08 KиБ) Видяна 1640 пъти
alsted - майстор
Метода е копулация. Може би ще се получи с всяка силна подложка. Честно казано на мен лично не ми допада направеното - идва ми като "по Франкенщайн" ...
dadko - майстор
Черницата е добър вариант, но аз няколко години се опитвам да присадя черница- с калеми "на разцеп" и все нищо не се прихваща.
Илчо Илиев - майстор
Явно не си уцелил момента или не е било добре херметизирано..
Виждал съм много интересно нещо направено от черници...
Засадени през 3м. и свързани с клони, като от всяка черница се пуска по един към другата и става като арка, клоните са сраснали и става като едно цяло...
И аз го обясних,че....но може да се направи на по-ниско и да служи като ограда или покрай алея...
Това, което искаш да си направиш е много интересно и красиво, но смятам,че с черница ще стане най-лесно и бързо...
Според мен, трябва в подходящ съд да си засадиш поне 6 фиданки и да ги преплетеш , като допирните точки ги зарежеш и добре овиеш с тиксо..

Тема "Препоръчайте подходящ дървесен вид за декоративно присаждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: