• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dolli - специалист
:cry: Помощ! Язовец ми унищожава градината :sad: В съседство до нашия, има необитаем двор, обрасъл с бурени - явно там му е дупката. Прокопал си е местенце под оградната мрежа и нощем периодично минава в градината ни и върши големи поразии - изкорени ми десетки растения с пиперки, сега се е преместил в ягодите и ги изкоренява и тях, съсипва ми моравата като рови по десет- петнадесет дупки в нея за една нощ. Запуших мястото, откъдето видях че влиза, но това надали ще помогне. Как да се справя с тази напаст - по възможност не да го убивам, а само да го прогоня. Отрови и нехуманни капани са неприемливи, защото имаме дворни котки и не искам да пострадат. Помогнете, моля ... [-o<
xperia - специалист
И с въздушна става.Гледай да не го объркаш с котка. :lol:
DundyTheCroc - майстор
Няма нужда от пушка, може да се сложи една примка на дупката под оградата и сам ще се хване. Става и за ядене :wink:
xperia - специалист
Имам един такъв уред от 45лв и нито на плъхове и котки и други неща не им пука.
Илчо Илиев - майстор
Има един пиратки, с две вървички, като се дръпнат, тогава гърми...
На мястото, където минава трябва да се сложи тънка мрежа/гаца и да се завържат 2-3 пиратки, като опита да мине, ще ги задейства и вярвам ще се откаже да влиза..
Друг вариант е да се направи примка и се заложи на дупката ,през която минава,в края на примката да се сложи тенекиена кутия, която ще го уплаши достатъчно...
Третия вариант е да се окоси съседния двор и района ,за да няма къде да се крие..
Другите варианти за които се сещам са в разрез с хуманното отношение към природата.... :axe:
VLADO66 - майстор
Предлагам датчик за движение вързан за някаква свирка която да пуска Тони Стораро :-DПроблема е че някоя нощ ще потропа на вратата да иска бира.
  • 1
  • 2

Тема "Язовец унищожава градината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: