Искам да си сложа ракита която да я ползвам и като жив плет-ограда.От къде мога да си намеря разсад за да я завъдя

hidrazin написа:Ти да нямаш в двора блато или река? Без мноооого вода забрави. размножава се самостоятелно от семена. Иначе с резници или отводи. Бучиш пръчки в земата, мнооого вода и готово.Близо съм до река и поливам с помпа-вода болллл.Всеки ден мога да поливам.Вместо да зидам тухли-зелена ограда.А семена къде се продават,дали няма да тръгнат по бързо с отводи или резници.Могат ли къмюли да се оформи нещо с много вода.
hidrazin написа:Стига бе. Да търсиш семена и разсад от ракита е все едно да търсиш разсад от троскот.Абе знаеш ли това дето го видях май на бамбук ми приличаше.То как се размножава,видях го във Варна и нямВзимаш си един брус сланина, лучец, туй, онуй и естествено една малка кирка или здрава лопатка. Тръгваш по някоя река и си набавяш посадъчен материал и резници. Естествено спираш за почивка и да пробваш сланинката с винцето на някое приятно място покрай реката.
Само дето не знам как ще си с водата. Поливането не знам дали ще помогне. На тези върби (плачеща, от рода Ива) обикновено корените им са направо във водата. Не знам дали ще стане нещо до юли. Освен ако не е бамбук.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: