Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Йордан - специалист
Искам да си сложа ракита която да я ползвам и като жив плет-ограда.От къде мога да си намеря разсад за да я завъдя
hidrazin - майстор
Ти да нямаш в двора блато или река? Без мноооого вода забрави. размножава се самостоятелно от семена. Иначе с резници или отводи. Бучиш пръчки в земата, мнооого вода и готово.
:partyman:
Йордан - специалист
hidrazin написа:
Ти да нямаш в двора блато или река? Без мноооого вода забрави. размножава се самостоятелно от семена. Иначе с резници или отводи. Бучиш пръчки в земата, мнооого вода и готово.
Близо съм до река и поливам с помпа-вода болллл.Всеки ден мога да поливам.Вместо да зидам тухли-зелена ограда.А семена къде се продават,дали няма да тръгнат по бързо с отводи или резници.Могат ли къмюли да се оформи нещо с много вода.
VLADO66 - майстор
Ракитата трябва да е непрекъснато под вода което води след себе си разходи по поливане и развъдената вследствие на това фауна като мухи,комари и др.Има достатъчно варианти на растения за тази цел.
hidrazin - майстор
Стига бе. Да търсиш семена и разсад от ракита е все едно да търсиш разсад от троскот. :lol: Взимаш си един брус сланина, лучец, туй, онуй и естествено една малка кирка или здрава лопатка. Тръгваш по някоя река и си набавяш посадъчен материал и резници. Естествено спираш за почивка и да пробваш сланинката с винцето на някое приятно място покрай реката.
Само дето не знам как ще си с водата. Поливането не знам дали ще помогне. На тези върби (плачеща, от рода Ива) обикновено корените им са направо във водата. Не знам дали ще стане нещо до юли. Освен ако не е бамбук.
Йордан - специалист
hidrazin написа:
Стига бе. Да търсиш семена и разсад от ракита е все едно да търсиш разсад от троскот. :lol: Взимаш си един брус сланина, лучец, туй, онуй и естествено една малка кирка или здрава лопатка. Тръгваш по някоя река и си набавяш посадъчен материал и резници. Естествено спираш за почивка и да пробваш сланинката с винцето на някое приятно място покрай реката.
Само дето не знам как ще си с водата. Поливането не знам дали ще помогне. На тези върби (плачеща, от рода Ива) обикновено корените им са направо във водата. Не знам дали ще стане нещо до юли. Освен ако не е бамбук.
Абе знаеш ли това дето го видях май на бамбук ми приличаше.То как се размножава,видях го във Варна и ням
аше толкова вода,мочурища,явно бамбук ще да е било.
boltik - специалист
Здравейте.за бамбука съм чувал,че е като троскута.Няма спасение.А той бил много видове.Но по добре специалист да даде съвет.
dolli - специалист
За жив плет класиката е лигуструм. Но по принцип можеш да си направиш зелена ограда от почти всички храстовидни и дървесни видове - глог, леска, трънка, габър, черница, джанки, кисел трън и т.н. - все непретенциозни растения. Единствено условие е редовната резитба. Защо точно на ракита си се спрял - не е най-декоративното растение :?
Elinka - специалист
Виж тази тема viewtopic.php?t=3876
и тук http://www.desant.net/show-news/28889/ след като нямаш проблем с водата.
Ракитата не е удачна за жива ограда.

Тема "Ракита-как мога да засадя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: