• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
sergi - специалист
привет на специалистите!

как по най екологичния начин да премахна тези треволяци за да спретна зеленчукова градинка....

четох нещо за засеждане на люцерна, но искам повечко инфо...ако има запознати.

благодаря предварително

Прикачен файл

Изображ.014.jpg
pipilica - майстор
Мале тука е яко бурен, не знам как ще стане екологично без химикалиЙ.
Като изсъхнат правиш един контролиран пожар после ореш после чакаш до пролетта и като почне да нича бурена дисковаш или грапиш поне два пъти щото на един път няма да поникне всичкия бурен. После правиш градинката и си купуваш остра мотика и така.
iivanov - майстор
Мисля , по-добрия вариант за този сезон е само дискуване , за да се провокира израстването на миналогодишните семена. Ако се изоре сега ще остане на буци.
sergi - специалист
значи - от това състояние, дисковане идисковане, докато спрат бурен растеж?

прощавайте, ама не съм в час...и за това са тия тъпи въпроси от моя страна
iivanov - майстор
Аа , ти имаш семена за 50 години напред в земята , ама поне е начало.

Първо го почисти.
sergi - специалист
iivanov написа:
Аа , ти имаш семена за 50 години напред в земята , ама поне е начало.

Първо го почисти.
радвам се че се опитваш да ме осветлиш...

но, нали това питам- как да го почистя и да процедирам с тези семена за 50 години....
iivanov - майстор
За почистването е писано по-горе. Ако не гори , събори го с моторна коса и го изхвърли или го направи на биотор. Модерно е. :-D А за семената - мотика или хербициди. Зависи , колко ти се работи.
sergi - специалист
благодаря ти..... :partyman:
pipilica - майстор
Това сега че има семена в земята има но ако пипнеш бурена ше нападат още толкова. Като го запалиш ще унищожиш не малко семена които не са успели да се заровят. Пък за буците не е сигурно че ще останат все ще има неколко дни с отрицатални температури и ще изчуреят, пък и тая занемарена ливада не знам кой ще се хване да я дискова без оран. На ръка дори и с машина да косиш е убийствено а пък косачка няма да иска да влезе сега.
Освен това тая ливада е изтощена от бурените и ще ти се наложи да разпръснеш оборска тор и с това ще внесеш допълнително бурени.
В крайна сметка квото и да правиш няма да минеш без химия и мотика.
Като викнеш трактор да ти работи ходи след него щото се изхитряват и вдигат плуга или дисковата брана и само го надраскат и ти вземат парите и нищо не свършат.
Успех с ливадата и не губи ентусиазъм.
Aнгел 1 - помощник
Колега, не че съм песимист, но никой досега не е успял да се справи с това, още повече трайно и без хербициди. Справка - финансовото състояние на "Монсанто". Знам какво ще кажете, аз самият съм го казвал стотици пъти, но еко-начинът, с мотичка, на тази площ...... И да изгориш всичко птиците и вятърът ще ти донесат нови семена. И след всяка обработка на почвата излизат отдолу запазили се семена.
Аз ползвам хербицид с продължително действие ( не съм сигурен дали се казва точно така). Пръска се върху вече почистено място, свързва се с горния слой на почвата и не позволява изникването на нищо за няколко години. В момента, когато покълващото растение се опита да пробие и излезе влиза в контакт с хербицида и загива. Това го правя от няколко години, защото преди не можех да си намеря зеленчуците из тревите. Засажда се вече готов разсад или ако е семена се покриват с друга почва.
  • 1
  • 2

Тема "бурени....как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: