• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kolev_k - специалист
Здравейте,Хора!Не съм много вещ в градинарството и искам да попитам.Тая почвена смес която продават в китайските магазини(лотос и е името и е предназначена за цветя)става ли за разсаd на плодове и зеленчуци.Дали съдържа вредни съставки/торове,които впоследсвие ще попаднадат в организма ни?И какво означава вегетационен период?От засяването на семената докато цъфнат,или дадат плодове?Благодаря предварително.
nikolson - майстор
Вегетацията е жизненият цикъл на растенията. Торовете са хранителните вещества. От какви торове се притесняваш?
kolev_k - специалист
nikolson написа:
Торовете са хранителните вещества. От какви торове се притесняваш?
Вредни добавки.Все пак на опаковката пише"за цветя'
iivanov - майстор
По същата логика не трябва да ядем и телешко - цветенца пасат разбираш ли. :-D Не се вкарвай във филми. :partyman: Торта , продавана в магазините има едни и същи основни съставки , като евентуалната разлика е в микроелементите и структурата. Това, последното, е за "комфорта" на растенията.
ivanovbg - майстор
Преди години една позната работеше в една фирма която продаваше тор за цветя.Та там от едни големи чували тор пълнеше шарени кутийки с надпис "ЗА ЦВЕТЯ". Та бях я помолил да ми донесе етикета от чувала за да взема на едро за градинката на жената. Бая се учудих като видях етикета - NPK 15-15-15. Тогава беше тогава 3.50лв килограма, а те продаваха за 5 лева 180грама :lol:
:partyman:
vlax - майстор
Ето какво направих днес.

Изображение
Изображение
Калина е с изтекъл срок на годност за проба.
Без тиквичките и краставиците-тях по-късно .
big_death - специалист
Извинявай колега, ама тва на опаковките цени ли са ???
gogyto - специалист
Цени са да, толкова вървят тези "модели".
vlax - майстор
gogyto написа:
Цени са да, толкова вървят тези "модели".
Благодаря за отговора вместо мен.
Не съм обикалял по аптеките да търся най-евтиното,вероятно може да се намерят и на по-ниски цени./става въпрос за провинцията/
kabel96 - специалист
Че те са си без пари почти.Не си струва да се обикаля.Я виж аз как се набутах.
http://agroprograma.bg/index.php?option ... &Itemid=28
  • 1
  • 2

Тема "Разсад.За домати , краставици и др" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: