• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте колеги имам фреза болгар 3 с италиански двигател 6.5 кс
Прикачен файл:
9110607938_fd284e3662_b.jpg
(bvl 198) пише на него има 2 предавки напред и 1 назад и първата е много бавна за фрезоване 2 е бързичка но като фрезовам на 2 и гасне мотофрезата .... някой може ли да предположи от какво е ? Ако фрезовам на 1 и желязото ще изяде даже и обороти не губи ,а на 2-ра леко да види зор и гасне .... :idea:
EDI - майстор
2 не е ли само за придвижване, вероятно няма мощност за оране.
Ами първа ми е много бавна и не разбива както трябва почвата ... #-o
Krass - майстор
Моята е 7 коня зелена китайска и фрезова на втора скорост, без да се замисля. Сложени са всички мотички. Да не би мотора ти да е вече поизносен. На времето на руските автомобили им мерехме компресията.
Искам да погледнете ето този карбуратор и ако някой знае нещо с което да го излъжа да работи да каже ... и компресията ми е доста добра ,ако не държа фрезата докато паля направо я местя ... Относно карбуратора Изображение виждам,че има една пружинката там където съм отбелязал и докато фрезата работи тя се мести напред назад и сама уж си подава газ и се чудя дали е омекнала и не дава достатъчно напън .... ?
keymaker - специалист
Първо е необходимо да се обслужи карбуратора. Второ това ,че поместваш цялата машина при палене не е критерий за състоянието на двигателя. В най лесния и евтин вариант ще минеш с обслужване на карбуратор ,а в по тежкия ще се наложи да се подменят сегменти и да се припаснат и регулират клапани. Ако попаднеш на човек разбираш и знаещ какво прави ще минеш със 100-тина лв. максимум , а по сигурния и надежден вариант е да се постави китайски двигател ,който нов не надхвърля 200лв. и като качество са на ниво, един вече 8-ма година го тормозя и немога да го гръмна ,работя много с него освен зеленчуковата градина у дома ,ходя и по съседските дворове което изразено в цифри прави над 100 дка.на година, ползвам култиватора и за магаре (возя си разни неща ) , разхода е доста нисък.
teon - специалист
...тея декари за нищо ги нямате ей :? ...
Krass - майстор
:thumbs:
teon написа:
...тея декари за нищо ги нямате ей :? ...
miroki - майстор
Аз все забравям да засека разхода. Но ми се струва, че е висок при ремарке.
Някой засичал ли е горе долу с 2 скорости, колко е разхода.
keymaker - специалист
На русначето луч,нева 5.5 кочета(и под други имена съм го виждал) с китайски ДВГ 6.5 магарета с 0.5л. на 2-ра и средни обороти (8-10 км/ч.) с празно ремарке 10-13км. зависи колко е калпав бензина, натоварено с 300-350кг. 8-10км.(пак според бензина).

П.С. относно декарите никой на карам да ми вярва, с това си изкарвам парите за морето/планината. А със затревяване и озеленяване си храня семейството!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с мотофреза при работа на 2 скорост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: