• 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Георги Иванов(алцек) - специалист
Да,така съм съгласен,че П образния детайл да е от инвентара.А тези планки да са за средната опорна точка на навесната система.Ако снима задната част на П образния детайл и може да разберем дали е заварявано.
Благодаря ви за насоките до момента. И аз клоня към средна опорна точка, но тъй като не съм специалист си питам, за по-сигурно. Частта е фабрична - това мога да го заявя категорично. На П-образния детайл няма следи нито от заварки, нито от крепеж и това малко ме обърква. Според мен наистина трябва да има някакъв вид закрепване на П-образния детайл (ако сме прави с предположението за приложението му) - варианта е да е бил подготвен за поставяне, но да е отпаднала тази необходимост и някой да го е забравил там. Иначе мога и да снимам горната част на П-то, но няма да се види нищо кой знае какво - гладка е като мозъка ми :-D
imegogo - специалист
да изтупам прахта на темата има ли някой с наблюдения над тези машини ? отглеждам зеленчуци няма да има голямо натоварване максимум 2-3 декара оране и фрезоване
1 мнения чувам и чета за Yanmar дали твърдо да търся тази марка ?
2 резервни части как е положението намират ли се и скъпи ли са ?
3 4x4 или задно ? цената на такъв само с задно е доста по-ниска голям минус ли е ако не 4x4
4 колко кс да търся ? мисля 16-18 кс
Георги Иванов(алцек) - специалист
Колега imegogo това че питаш е добре.Наистина Янмара отначало си беше най-добрата марка,но излязоха и други марки и модели.После има и по-нови машини, а при всичко ново има доста спестено откъм материал и качество.Второ навлезе много и електрониката и това за машина и то открита за полето не е много добре,макар че производителя е помислил за това,но не е предвидил че ще работи например в Софийското поле където вали повече да речем отколкото във някоя част на Япония.Дали да е 4х4 или задно,ами ти си решаваш ,зависи какъв е терена където отглеждаш зеленчуците,или ще теглиш нещо по-тежко,ако е само за оран (не вярвам да закачиш обръщателен плуг с осем тела)с две или три тела и само със задно става,за фрезата е още по лесно. Кубота се налагат за сега като уж най-надеждните,но всичко е на късмет,машина е все пак.
cat - специалист
Колега 4 дка ги обратваме с един такъв мотокултиватор

Изображение обработва ги и пита за още .
imegogo - специалист
доста четене падна остава да обиколя големите вносители най-вече да разбера как стои въпроса с частите машините на yanmar който ги водят много стабилни са доста стари един от моделите който се спрях е 1610 D са който чета много добри коментари по чужди форуми
цената която ми обявяват е около 5500 лв като не съм се пазарил трябва да обиколя и да поразгледам и да видя дали цените търпят коментар
maistorcheto33 - специалист
Аз наскоро взех тракторче за лозето на баща ми от https://tractor.bg . Не гледам кой знае колко, но е много по-удобно и лесно така. Както и да е, може да разгледате там. Хората са доста грамотни и ми обясниха и помогнаха, понеже на мен не ми е това силата.
gnt69 - майстор
maistorcheto33 написа:
Хората са доста грамотни и ми обясниха и помогнаха, понеже на мен не ми е това силата.
Аз предполагам че са хитреци на дребно. Щом не са си обявили цените те чакат да им се обадиш и да започнат да те баламосват.
volf - специалист
И аз много се дразня на такива сайтове.Ако цената им варира ,ми напиши я в долари,йени ,монголски тугрици по курса за деня и толкоз.Защо трябва да се набуташ да им звъниш и да ти кажат цена която не те устройва. :?
koveslav - майстор
Обявяват само най-ниските цени и те обикновено са на машини които по-добре да не гледате.Но така наистина цените им со "от"......колко е цената на машина в нормално състояние е друг въпрос..
 • 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Тема "Малогабаритен трактор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: