Тая година ако даде Бог и природата, може да остане неизядено грозде и да се наложи да направя малко винце.
Въпросът ми е когато обера гроздето, направо с пресата може ли да му изстискам сока, или трябва предварително да го мина с гроздомелачка?
Ако трябват и двете, какво ви е мнението за тези два модела - количествата грозде които ще се обработват, няма да са много и няма да е едновременно цялото количество. Може би по 20-30-40 кила на един път.
Преса 36литра:
Гроздомелачка 39/52 с 2 вала+бъркалка:
За какво служи тази бъркалка и къде я виждате на снимката?
Говорих с фирмата, казват, че всички колела били пластмасови, предлагали се външни за смяна, но не и вътрешни. При това положение дали е удачно да се закупи
Въпросът ми е когато обера гроздето, направо с пресата може ли да му изстискам сока, или трябва предварително да го мина с гроздомелачка?
Ако трябват и двете, какво ви е мнението за тези два модела - количествата грозде които ще се обработват, няма да са много и няма да е едновременно цялото количество. Може би по 20-30-40 кила на един път.
Преса 36литра:
Гроздомелачка 39/52 с 2 вала+бъркалка:
За какво служи тази бъркалка и къде я виждате на снимката?
Говорих с фирмата, казват, че всички колела били пластмасови, предлагали се външни за смяна, но не и вътрешни. При това положение дали е удачно да се закупи