• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
digitalpr - специалист
Привет, търся вашата помощ за избор на акумулаторна косачка, за да премахна неудобството на 30 метровия кабел. Тревата е райграс, площта е около 300кв.м. Ще се радвам да споделите лични впечатления от подобни косачки. В момента кося с електрическа Bosch Rotak 320, която е 1000W и на моменти ми идва слаба. Нямам идея как това може да се сравни с акумулаторните косачки, но виждам че масовите са 18V и 36V (обикновено 2X18V батерии). Мислите ли че 18V ще е слаба и трябва да се насоча към 36V? Също така, не искам ширината на косене да е много голяма, защото имам пространства между растения в които трябва да може да влиза.

Поздрави!
zz_stefanov - майстор
Ще попаднеш на много хвалебствия и ревюта, но истината е плачевна.
Тези на 18V, особено пък ако са с 4 Ач батерия(както се продават базово), не покриват очакванията и работят по 15-20 минути. Не случайно не се споменава никъде каква е мощността на моторите, защото сметките са лесни веднага биха те отказали от избора.
Чувал съм добри отзиви за Бош с 36V и с по голям капцитет, но цените са големи. Да не забравяме, че батериите няма да траят дълго.
Лично аз ти препоръчвам да не сменяш цвета на марката.
sstefanov - майстор
Бензинова не става ли?
resistbody - майстор
За тея квадрати само бензинова.. аз и с електрическа няма да се хвана да ги кося, то ще се обеся на кабела..
radius - майстор
Аз кося с Бош Ротак 37 около 300 кв.м. саморасла трева, с 2 батерии втора употреба 4ач/36в и ми стигат. Около час ми отнема косенето, но има и доста паузи за изхвърляне на коша. Може би 45 минути чисто косене. Не мога да сравня райграса по-труден ли е. Имам на места доста гъста и сочна трева, там изливам пречиствателната, на места обаче е доста плешиво и не товари машината.
Ако ще купуваш нова, мисля не е оправдано да е акумулаторната, а бензинова.
digitalpr - специалист
Да, не съм уточнил защо не искам бензинова. Тези 300кв.м. са разделени на 3 тераси и си има разнасяне на косачката. Бензиновите са доста тежки за това.
ср май 25, 2022 10:40 pmradius написа:
Аз кося с Бош Ротак 37 около 300 кв.м. саморасла трева, с 2 батерии втора употреба 4ач/36в и ми стигат. Около час ми отнема косенето, но има и доста паузи за изхвърляне на коша.
Интересно. По спецификации я дават до 300кв.м. но ти казваш че използваш 2 батерии, а тя идва с една. Значи това което може да окоси с една е доста малко. Това е полезно!
Последна промяна от digitalpr на чет май 26, 2022 8:15 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Някой от Еинхелите или Райдърите , добре е безчетковите мотори.Ще се учудите, какво могат.
digitalpr - специалист
RAIDER RD-LM23, 36 V, 4 Ah е около 450-500лв. Това мисля е най-евтиния вариант който все пак върви с батерии в комплекта и работи на 36V (2x18V).
https://www.onlinemashini.bg/akymylator ... lk23/38764

Въпросът е дали изобщо вършат работа, или площта дадена по спецификации е много завишена и ще спирам на средата да зареждам.
dragozow - майстор
Зависи и колко пари ти се дават, аз мога да ти предложа Husqvarna, но цената и с батерия и зарядно е като на три Райдера.
digitalpr - специалист
Въпросът е дали коси като за три Райдера.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на акумулаторна косачка за 300кв.м. трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: