• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
чет юни 06, 2024 8:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
.....Фърля торбите, прибира парите и издава касов бон.
Значи не е последното- хамалин. Сигур ше е висококвалифициран товарач-касиер- консултант!

Че и лъжец ма искара!!!
Лично не съм го виждал никога да излиза по надалеч от вратата на бараката за да извика някой заплес носач.
А от много години си купувам неща оттам.
пет юни 07, 2024 8:26 pmkr1100 написа:
чет юни 06, 2024 8:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
.....Фърля торбите, прибира парите и издава касов бон.
Значи не е последното- хамалин. Сигур ше е висококвалифициран товарач-касиер- консултант!

Че и лъжец ма искара!!!
Лично не съм го виждал никога да излиза по надалеч от вратата на бараката за да извика някой заплес носач.
А от много години си купувам неща оттам.
Заедно с работника ми натовариха съставките за половин кубик бетон.
С теб винаги може да се разбере човек.
С бат кемал е нужна очна ставка и понеже винаги е тенденциозен.........късно му е за сопа.
Svetoslavoff1 - майстор
Така...Нека се абстрахираме от по-горе написаните простотии и да се върнем на темата.
Днес бях на селското къще за нещо си по косачката, ще пиша в съответната тема.
Използвах случая да претегля сегашната си механична пръскачка - Матаби супер грийн 12л - 3, 270кг. Така че раликата в теглата с масов бюджетен китаец отива под 1,8кг и резервите ми към теглото на акумулаторната отпадат. Странно защо си бях втълпил, че Матабито е супер лека.
Относно налягането - Матаби-то има възможност за работа с налягане 1,5 бара за хербициди и 3 бара за пестициди. Стара къща, пазя всяка документация за закупен уред:) Така че акумулаторната ще трябва да е поне с 4 бара, нали ще ъпгрейдвам. Още еди път благодаря за споделените мнения и препоръки, както и за градивната критика(сори за клишето) на Хидрата. Може би предложението на Краси е близко до това, което ще търся.
hidrazin - майстор
Разгеле!!!
пет юни 07, 2024 8:37 pmSvetoslavoff1 написа:
Така че раликата в теглата с масов бюджетен китаец отива под 1,8кг и резервите ми към теглото на акумулаторната отпадат.
Пак съм познал - ЦЪК :-D
Матаби-то има възможност за работа с налягане 1,5 бара за хербициди и 3 бара за пестициди. Стара къща, пазя всяка документация за закупен уред:) Така че акумулаторната ще трябва да е поне с 4 бара,

Прикачен файл:
Премиум 1.jpg

Ама май никога не съм го намалявал. Газ и напред...
... градивната критика(сори за клишето) на Хидрата.
Никога не си правя шеги с такива неща и обикновено давам съвет от собствен опит или опарване.
Не съм ка'т едни дето купили си боклук, го рекламират само и само да не са само те прецакани.
:partyman:
kr1100 - майстор
.....Така че акумулаторната ще трябва да е поне с 4 бара, нали ще ъпгрейдвам. Още еди път благодаря за споделените мнения и препоръки, както и за градивната критика(сори за клишето) на Хидрата.
Акумулаторните са до 4-4,5 бара. С регулиране на налягането от потенциометъра съм пробвал само веднъж и карам само на макс. Колко ми е верен манометъра не знам но показва 4,5 бара.
Може да пълниш и само 2 л , но има един проблем - не трябва да се навеждаш , пръскаш само изправен.
miroki - майстор
Аз отначало си мислех, че потенциометъра не работи. Понеже първо включвах копчето после го въртях. :)
После разбрах, че онова е на макс само. А потенциометъра е като на старо транзисторче, казва цък и тръгва.
И аз не го ползвам. Харесва ми, че пръска до метър и нещо далеко.
Снощи тъкмо опръсках една 16л. Първите две пръскания ги правя с 10л. Понеже листата малко. После 12, после 16. Мен една пръскачка ми стига. Тъкмо остава малко за доматите.
Тя докато почнеш и първите 2-3литра ги няма. Бързо става и теглото е за кратко.
Само веднъж сглупих да сложа двойната глава. Всичко свърши докато се усетя и не ми стигна разтвора.
Svetoslavoff1 - майстор
съб юни 08, 2024 5:40 pmkr1100 написа:
Акумулаторните са до 4-4,5 бара. С регулиране на налягането от потенциометъра съм пробвал само веднъж и карам само на макс. Колко ми е верен манометъра не знам но показва 4,5 бара.
Може да пълниш и само 2 л , но има един проблем - не трябва да се навеждаш , пръскаш само изправен.

Споменаваш манометър, нали имаше някаква закачка с румънския китаец, пак с такава ли си? Може и да греша, но май само те са с манометър. Ще ми е от полза да споделиш с каква си сега.
kr1100 - майстор
съб юни 08, 2024 7:07 pmmiroki написа:
....Аз отначало си мислех, че потенциометъра не работи. Понеже първо включвах копчето после го въртях. :)
....Само веднъж сглупих да сложа двойната глава. Всичко свърши докато се усетя и не ми стигна разтвора.
Свали копчето на потенциометъра и омацай с Литол остта. Набий много плътно и 1 PTFE шайба на остта. Ако влезе вода/ р-р отписваш тази "екстра" Потенциометъра е залят заедно с управлението.
kr1100 - майстор
съб юни 08, 2024 8:02 pmSvetoslavoff1 написа:
....Споменаваш манометър, нали имаше някаква закачка с румънския китаец, пак с такава ли си? Може и да греша, но май само те са с манометър. Ще ми е от полза да споделиш с каква си сега.
Основна Рурис с манометъра от 2020г март. Месингов накрайник дюза/ за пръскане. Има и 1 джаджа 1 педя дълга с 3 дюзи. Могат да се регулират в каква посока да е ветрилото. а есенно обливане е супер удобна .Горна и долна дюза вертикален конус, средната дюза хоризонтален. Много удобни ремъци .
И заспива удължителен прът от Матаби за резбите. Матаби имат 1,5 и 2м прът удължителен, взел съм 2 м.
За хербециди оранжева / забр. Топ ли е или друга -16л 2021г беше за 55 лв в Кауф а. Сутринта при отварянето имаха цели 2 бр на Девня
Сега март/април купих за приятел зелена Акита пак 16л пак от Кауфа за 45 лв./ далече му е Кауфа, а аз и на бегом съм за няма и 5 мин там/. А и сутрин тр. да си преди първия :-D .Този път бяха цели 3 бр.
Офф от понеделник ще има акумулаторна резачка Паркс. в Кауфа , но не пише модел в брошурата, а ми се струва по-голяма от моя Паркс
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 38

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: