Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
  mesm
Здравейте!
Изчетох всички теми за капково напояване и честно казано повече се обърках, отколкото разбрах... :?
Затова си направих една схема, която да разбера ... и тук вече идва проблема, защото не зная дали съм на прав път или я оплесках повече.. :?
Моля за помощ, ако изпускам нещо...

Изображение

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изображение

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изображение
preslav - майстор
mesm написа:
Здравейте!
Изчетох всички теми за капково напояване и честно казано повече се обърках, отколкото разбрах... :?
Затова си направих една схема, която да разбера ... и тук вече идва проблема, защото не зная дали съм на прав път или я оплесках повече.. :?
Моля за помощ, ако изпускам нещо...

Изображение

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изображение

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изображение
Аз не виждам изображения
Съжалявам... качвам ги пак..
Прикачен файл:
Untitled 0.jpg
Прикачен файл:
Untitled 1.jpg
Untitled 1.jpg (93.04 KиБ) Видяна 2163 пъти
Прикачен файл:
Untitled 2.jpg
Untitled 2.jpg (83.56 KиБ) Видяна 2163 пъти
preslav - майстор
В общи линии всичко се прави опипом и поетапно - за мен най-доброто е капковото да е на самотек т.е. качваш водата в съд на определена височина, а после на самотек водата отива в системата на капковото. Правиш единия контур, наблюдаваш, коригираш и правиш следващия контур. Бичът за капковото е варовика във водата - дюзите се запушват, но се и отпушват.
Закупих всичко, чакам само инжектора и капковата тръба.
Имам само още 2 въпроса.. мога ли да поставя инжектора преди филтъра, както е на снимката?
И вторият е.. имам тази помпа, която е закупена 1990 г. и не е ползвана никога... та ако се вземе предвид, че напора и е 18 метра - 1.8 бара ли е?
Ако е толкова предполагам, че няма нужда да слагам регулатора за налягане.. :?
Прикачен файл:
123.png
preslav - майстор
mesm написа:
Закупих всичко, чакам само инжектора и капковата тръба.
Имам само още 2 въпроса.. мога ли да поставя инжектора преди филтъра, както е на снимката?
И вторият е.. имам тази помпа, която е закупена 1990 г. и не е ползвана никога... та ако се вземе предвид, че напора и е 18 метра - 1.8 бара ли е?
Ако е толкова предполагам, че няма нужда да слагам регулатора за налягане.. :?
Филтърът ти трябва да е първото нещо след помпата, после регулаторът на налягане, че утре ще сложиш друга помпа и ще си забравил колко трябва да е налягането.
"Напор насоса, измеряемый метрами - говорит нам о том, что воду он сможет поднять на высоту этих указанных метров напора. Каждые 10 метров напора - это одна атмосфера (1 Bar). Если напор 35 метров - это 3,5 Bar." - отделен е въпросът, че се съмнявам тази помпа (заради престоя си) да направи тези 1.8 бара. Прегледай я внимателно преди да запалиш моторчето, прочети инструкцията за въвеждане в експлоатация за да не я изпортиш от първото пускане.
Ръководството беше на конфети../мишки/, но гледах клипчета и другата седмица ще пробвам да я запаля.
Само се чудя дали не сгреших, като купих предварително регулатора, фабрично настроен на 1.7 бара... :?
Явно наистина всичко ще става с проба-грешка-случаен успех...

Благодаря, preslav!
preslav - майстор
mesm написа:
Ръководството беше на конфети../мишки/, но гледах клипчета и другата седмица ще пробвам да я запаля.
Само се чудя дали не сгреших, като купих предварително регулатора, фабрично настроен на 1.7 бара... :?
Явно наистина всичко ще става с проба-грешка-случаен успех...

Благодаря, preslav!
Регулатор на налягане не ти е излишен.
За помпата имам притеснения - стори ми се, че поне веднъж е работила, а с тези алуминиеви корпуси работата може да е "гледай си работата". Превърти на ръка, огледай какво е уплътнението на вала - не обичат да работят на сухо.
Христос Воскресе!

Тема "Капково напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: