Здравейте.Остана ми към30 л.наложен пелин.Ще се получи ли нещо ако го сваря с друг материал или ракията ще горчи.Във виното има натриев бензоат да не ферментират плодовете.Пелина е правен със старо вино.

kopaiko написа:Здравейте.Остана ми към30 л.наложен пелин.Ще се получи ли нещо ако го сваря с друг материал или ракията ще горчи.Във виното има натриев бензоат да не ферментират плодовете.Пелина е правен със старо вино.Сложен и интересен казус - първо пелинът ти е доста 1/4 от стандартен казан, второ този бензоат може да даде страничен кофти вкус. Можеш да намериш някой със самоделен малък казан и да превариш само пелина, би трябвало да ти излезе около 7 л. ракия на 43 градуса, можеш и да разпределиш пелина в няколко казана, ако нещо не се получи ще знаеш още от първия. Има и една теория, че колкото повече сода за хляб добавиш в казана, толкова по-"плосък" ти излиза алкохола т.е. клони към водка, а не към ракия. Опитът ще покаже, но добавяй пелин само в преврял материал.
kopaiko написа:Даже мислех със слаба ракия да го преваря,но ме притеснява да не остане горчив привкус от билката пелин.Има по-специализиран от този форум, точно за ракии и вина - нещо от сорта ракията.com допитай се там. Аз не пия ракия, но всяка година варя по 80-100 л. и знам, че хубава ракия става от хубаво вино - от пелини не разбирам.
Чираче написа:Има всякакви видове ракия, в зависимост от материала. Що пък да няма и пелинова ракия? Щом има кичозната бира с лимон.....Ами то си има такава ракия
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: