Здравейте имам две малки градинки в които садя около 40-50 стръка зеленчуци имам няколко асмички и 2-3 плодни дръвчета,поливам ги с вода от чешмата,но мисля за алтенативно поливане с вода събрана от дъждовете,събирам вода от половината покрив на къщата който е около 100 м2 и една площадка от около 40 м2 всичко това се стича на едно място.Под въпросната площадка има място с размери за които не мога да намеря подходящ съд около3,5 м дължина 1,2 м ширина и височина макс 60 см до тръбата с водата т.е трябва ми съд по нисък от 60 см и с доста нестандартни размери,та същноста на въпроса ми е какви идеи може да дадете за събирането на водата в това помещение с тези размери като естествено говорим за минимална парична инвестиция тъй като за тези малки градинки не е рентабилно да наливам пари с които мога просто да си плащам водата.На някои може да им се стори смешно но на първо четене ми излезе идея да използвам нещо за "кофраж" който да застелям с някакъв по дебел найлон или винил от билборд и в него да се събира водата която след това на самотек да се излива в градинките които са разположени по-ниско от водосъдържателя,под кофраж имам предвид всичко за което може да се сетите което да влезе в посочените размери(стар гардероб,имам разни дъсчоретини, кофражни платна и всякакви изостанали материали които мога да ползвам),ако някой има други идеи моля да ги сподели.