Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bialk - специалист
Здравейте,
Какъв мотокултиватор до 1200 лв ще ми препоръчате? Насочил съм се към Gardenia 1100 profi, тъй като се предлага с пълен инвентар и към него може да се закачи роторна косачка към силоотводния вал.


Притеснявам се дали ще чупи вал при тази връзка. Казаха ми, че с ремък били по-надеждни, понеже приплъзването му може да спаси вала при удар в камък например. Докато при връзка с редуктор може да си замине силоотводния и коляновия вал.
VLADO66 - майстор
Есента ще си взема такава https://www.prismabg.com/bg/trakia-t90r Не ми трябва целия инвентар на китайските, а и ако нещо ми потрябва ще го взема допълнително. Поблазни ме двигателя и именно ремъчната предавка, защото при мен излизат камъни чат пат.
kr1100 - майстор
[quote=VLADO66
Есента ще си взема такава https://www.prismabg.com/bg/trakia-t90r
[/quote]
@"Редукторът е верижен, пресован от дебела стоманена ламарина, което предава якост на конструкцията."
Не знам колко е дебелостенна ламарината , но от снимката не изглежда да е дебелостенна. Не пише и каков е смазването на редуктора - дали е само грес или масло 90ЕП
На старите Тракии и Болгар редуктора е от 3 мм дебела ламарина.
Нищо не пише и с колко вериги е или с 1 верига и зъбна предавка./ Старите Тракия са с 3 вериги , Болгар а е с една верига и зъбна предавка. Няма и никакво инфо колко са оборотите на изходните валове - а това е важно при избор на инвентар - колела. Под двигателя няма предвидено окачване на предна тежест. При фрезоване на необработен участък фрезата подскача. С 1 предна тежест 20кг под и пред двигателя не подскача.
VLADO66 - майстор
Оглеждах я на живо дето се вика и ламарината е около два мм. По спомен веригите са две, но за подробности като му дойде времето ще питам.Мисля отпред да сложа нещо допълнително като куки за тежести.
Владо, слабичко е направено това нещо. Няма желязо и се гъне като кашкавал кормилото. Освен това, регулирането му е само в две позиции по височина.
Оглеждайте се за нещо, което може да си врътка кормилото и встрани! И да има матрял в него.
Всички са китайци. Като се набия в някой Бриколаж, Хоум.....или квото и да е там, и като погледна Райдър и Премиум, повече от две разлики не откривам- цвят на боята и лепенката с "марката".
Моторите също са дръпнати, демек еднакво високотехнологични.
Моята Призмичка напълни една година. Върши работа, ама няма жилязу в нея.
Инак маторя е пушка.
MuTeB_ - специалист
Имма 1100 d-6 - със шесте скорости + прикачна фреза. Земята която обработвам, е доста глинеста и като знам как със фреза хускварна подскачах, изобщо нямаше да ми върши работа. Прецени си сам за какво и къде ще я ползваш. моята е 120 кг 9 коня и пак иска тежести.

Тема "Избор на мотокултиватор до 1200 лв" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: